Μισό εκατομμύριο ευρώ δίνει το Ποτάμι για την αντιμετώπιση του Brain drain

Gazzetta team
Μισό εκατομμύριο ευρώ δίνει το Ποτάμι για την αντιμετώπιση του Brain drain
Η χορηγία προβλέπει ότι όλο το ποσό θα διατεθεί σε υποτροφίες νέων επιστημόνων που έχουν εκπονήσει ή ολοκληρώνουν διδακτορική διατριβή έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σε ερευνητικές ομάδες του ΕΚΠΑ.

Στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστρέφει το Ποτάμι την επιχορήγηση που έλαβε πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Αυτό το αποκάλυψε ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνάντηση φίλων του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (21/9) στο Χυτήριο της Ιεράς Οδού.

Όπως είπε, τα χρήματα θα δοθούν στο ΕΚΠΑ με την δέσμευση ότι θα ενισχύσουν νέους επιστήμονες, οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα αναζητούσαν και αυτοί την συνέχιση της καριέρας τους στο εξωτερικό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ανέφερε πως εδώ και μέρες είναι σε συνεννόηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο. Στόχος είναι να μεταφερθούν την ερχόμενη εβδομάδα 500.000 ευρώ από τα ταμεία του Ποταμιού στα ταμεία του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «με τα 500.000 θα έχουμε και εμείς μια μικρή έστω συμβολή στην προσπάθεια να περιοριστεί η φυγή εγκεφάλων στο εξωτερικό».

Η απόφαση για τη χορηγία, όπως διευκρινίστηκε στη συνάντηση που έλαβαν μέρος σχεδόν 200 φίλοι του Ποταμιού, έχει την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του κόμματος αλλά και των στελεχών του Πολιτικού Συμβουλίου του.

«Είμαστε όλοι εθελοντές στην πολιτική», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε: «να είναι όλοι υπερήφανοι για την προσφορά και την ηθική του Ποταμιού».

«Κανείς ποτέ στο Ποτάμι δεν αμείφθηκε για την συμμετοχή του», είπε, «έχουμε τις δουλειές μας και όσοι δεν τις έχουμε θα τις βρούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε αργόσχολοι και γραφειοκράτες που θα αμειβόμαστε από το κομματικό ταμείο για να κατεβάζουμε ιδέες».

Στο ερώτημα φίλων, αν αυτό σημαίνει και την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και των άλλων κεντρικών οργάνων ακούν και συζητούν όλες τις απόψεις και εντός του Φθινοπώρου θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.