O πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής ρίχνει την ευθύνη στο ΠΑΜΕ

Gazzetta team
O πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής ρίχνει την ευθύνη στο ΠΑΜΕ
Την εκδοχή ότι το ΠΑΜΕ τους επιτέθηκε, προέβαλε ο θεωρούμενος πυρηνάρχης Περάματος, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στα θύματα της δικογραφίας, αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ, απέδωσε όλη την ευθύνη για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής το 2013 έξω από πύλης της Ζώνης, κατά την απολογία του ο θεωρούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής.

Ο κ. Πανταζής, κατηγορούμενος και στην υπόθεση της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων ψαράδων, υποστήριξε, απολογούμενος στη δίκης της Χρυσής Αυγής, πως όσα έγιναν το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 κατά την επίθεση «τάγματος εφόδου», σύμφωνα τη δικογραφία, σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ ήταν αποκλειστική ευθύνη των θυμάτων.

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται ότι ήταν επικεφαλής της Τοπικής Περάματος, είπε και αυτός ότι τυχαία συναντήθηκαν με την ομάδα των αφισοκολλητών, ενώ επρόκειτο και οι ίδιοι να κάνουν αντίστοιχη δράση και πως είδε την πλευρά του ΠΑΜΕ να βγαίνει από αυτοκίνητα με κράνη και κοντάρια. Για τον εαυτό του, ο κ. Πανταζής κράτησε ρόλο «ειρηνοποιού», όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, που απολογήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, λέγοντας πως βγήκε μπροστά και λέγοντας το όνομά του, τους είπε να ηρεμήσουν. Ο κατηγορούμενος τόνισε πως ουδείς από την πλευρά της Χρυσής Αυγής δεν είχε επιθετική διάθεση, ούτε κοντάρια, ούτε καν ομάδα δεν ήταν, όπως τόνισε, και ανέφερε πως μαζί τους είχαν «γιαγιάδες και παιδιά».

Μάλιστα, όπως είπε, όταν η ένταση ανέβηκε και είδε πως χτύπησαν έναν δικό τους, εκείνος έφυγε, προκαλώντας το σχόλιο της προέδρου που του είπε: «Δηλαδή, αφήσατε πίσω σας γυναίκες και παιδιά και φύγατε;».

Κατά τον κατηγορούμενο, κανένα από τα μηνύματα τού τότε βουλευτή Ιωάννη Λαγού, στους επίμαχους χρόνους πριν και μετά την επίθεση, που αναφέρεται στον «Τάσο» δεν αφορά το πρόσωπό του. Όπως είπε, δεν γνωρίζει σε ποιόν αναφέρεται ο νυν ευρωβουλευτής, ενώ για μηνύματα όπου αναφέρεται «δεν στεναχωριέται η Πανταζάρα» κ.ά. ο κατηγορούμενος «δεν έδωσε πειστική απάντηση για την εμπλοκή του δικού του ονόματος».

Στη δική του απολογία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ο κατηγορούμενος Νίκος Αποστόλου αρνήθηκε όλες τις συνομιλίες του με μέλη της οργάνωσης που έχουν καταγραφεί, λέγοντας ουσιαστικά πως όσα έλεγε τότε ήταν ψέματα «από ανοησία» γιατί «ήθελα να δειχτώ», όπως είπε.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως είναι απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής από το 2009 έως και σήμερα, και αρνήθηκε ότι γνωρίζει θεωρούμενα στελέχη, όπως ο Γιώργος Πατέλης και ο Γεώργιος-Χρήστος Τσακανίκας, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, τον οποίο, όπως ανέφερε, γνώριζε πριν ο συγκατηγορούμενός του ενταχθεί στην Χρυσή Αυγή. Σε ερώτηση της προέδρου να εξηγήσει τι εννοούσε με τη φράση του που έχει καταγραφεί, «ο Ρουπακιάς έκανε καλό για το κόμμα», ο Αποστόλου δεν έδωσε απάντηση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις από Έδρας για τατουάζ που έχει στο σώμα του, ο Αποστόλου απάντησε πως έχει «κάτι μαιάνδρους», αρνούμενος πως σχετίζονται με «σβάστικες» και πως ο ίδιος έχει σχέση με ναζιστική ιδεολογία.

Η δίκη συνεχίζεται