Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού (vids)

Gazzetta team
Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού (vids)
Συγχαρητήρια στις γυναίκες και τους άνδρες του κρατικού μηχανισμού, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής στο οποίο βρέθηκε για την ανταπόκρισή τους μετά τον σεισμό μεγέθους 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε νωρίτερα την Αττική.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε: Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες για την άμεση ανταπόκρισή τους. Θέλω να πω μπράβο στον κρατικό μηχανισμό που κινητοποιήθηκε ακολουθώντας τα επιχειρησιακά σχέδια σ’ αυτό το έκτακτο περιστατικό.

Έχουμε μάθει να ζούμε με σεισμούς. Το πρώτο μέλημα είναι να προστατεύσουμε ζωές και περιουσίες. Η δική μας δουλειά δεν είναι να μπλεκόμαστε στα πόδια των υπηρεσιακών την ώρα της κρίσης».

Νωρίτερα, ο Μ.Χρυσοχοΐδης είχε διαβεβαιώσει ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα και ότι για την ασφάλεια των πολιτών, που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν σπίτι τους, και την ασφάλεια των περιουσιών τους, η Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές, που θα περιπολούν όλο το βράδυ και η επιφυλακή θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Ν.Χαρδαλιάς εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας μετά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ότι το φαινόμενο παρουσιάζει εικόνα εκτόνωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συνομίλησε με τους περιφερειάρχες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας Ρένα Δούρου και Κώστα Μπακογιάννη καθώς και με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπ.Κοκκινάκη, ενημερώθηκε για τις μικροζημιές που σημειώθηκαν, για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και για την επιφυλακή στην οποία θα παραμείνουν έως να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος.