Ανατριχιαστικό video: Η απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια ενός πολίτη που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από ΜΑΤ (vid)

Gazzetta team
Ανατριχιαστικό video: Η απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια ενός πολίτη που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από ΜΑΤ (vid)
Το περιστατικό έγινε χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, με τον άνδρα να λέει πως του επιτέθηκαν χωρίς λόγο και τους κατοίκους να διαμαρτύρονται στους άνδρες των ΜΑΤ.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα video από ένα περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που υπάρχουν σε social media, μία διμοιρία των ΜΑΤ έπιασε και χτύπησε, άγνωστο για ποιο λόγο και με ποια αφορμή, έναν άνδρα (σ.σ. κάποιοι αναφέρουν ότι πρόκειται για άστεγο), τον οποίο φέρονται να έσυραν για περίπου 100 μέτρα επί της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι φωνές και τα ουρλιαχτά του με τα οποία ζητούσε βοήθεια, λέγοντας οτι δεν έκανε τίποτα και πως έτρωγε ξύλο για το τίποτα, προκάλεσαν την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι βλέποντάς τον να κάνει κινήσεις που θύμιζαν σπασμούς, άρχισαν να ζητούν από τους αστυνομικούς να καλέσουν ασθενοφόρο.

Εκείνοι αν και έλεγαν οτι έχουν καλέσει, τελικά τον έβαλαν σε ένα περιπολικό, μόνο που αντί για το Α.Τ Εξαρχείων που έλεγαν στους παρευρισκόμενους οτι θα τον μεταφέρουν, τον πήγαν στην ΓΑΔΑ.

Εκεί πήγαν αρκετοί από τους γείτονες που είδαν το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ενημέρωση για το τί έγινε από εκεί και πέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως υπάρχουν καταγγελίες και για την συμπεριφορά των ανδρών της Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωσή της σχετικά με επεισόδιο που σημειώθηκε με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Αττικής και πολίτη, τα ξημερώματα της Τρίτης, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνει τα εξής:

«Την 00:35 ώρα της 16ης Ιουλίου 2019, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία πλησίον γραφείων πολιτικού κόμματος στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο σε διερχόμενο πεζό, ο οποίος αρνήθηκε, εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς και προβαίνοντας σε άσεμνες χειρονομίες.

Επιπλέον, για να αποφύγει τον έλεγχο τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον ακολούθησαν στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του, ενώ παράλληλα τους απειλούσε φραστικά.

Κατά τη διαδικασία της δέσμευσής του, χτύπησε με λάκτισμα αστυνομικό, ο οποίος τραυματίσθηκε και μεταφέρθηκε στο "401" Γ.Σ.Ν.Α., όπου διαγνώστηκε με κάκωση στον αγκώνα του αριστερού του χεριού και αποχώρησε.

Ο ιδιώτης συνελήφθη, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε στην Νευρολογική κλινική και θα εξέλθει σήμερα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απείθειας, απειλής σε βάρος αστυνομικών και βίας κατά υπαλλήλων, ενώ με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Για τις καταγγελίες ιδιωτών σχετικά με τη συμπεριφορά των αστυνομικών διατάχτηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας».