Η Κεραμέως αποκάλυψε πως θα μπαίνει η ΕΛ.ΑΣ στο Πανεπιστήμιο (vid)

Gazzetta team
Η Κεραμέως αποκάλυψε πως θα μπαίνει η ΕΛ.ΑΣ στο Πανεπιστήμιο (vid)
Για το πως θα λειτουργεί η μη ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου, μετά την κατάργησή του που δρομολογεί η κυβέρνηση, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Για τα θέματα της Παιδείας και το φλέγον ζήτημα του ασύλου μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Αναφορικά με το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, σημείωσε ότι «αν δεν προχωρούσαμε θα είχαμε την κοινωνία απέναντί μας, γιατί η μεγάλη πλειονότητα συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου».

Η Υπουργός έκανε λόγο για «άσυλο εγκληματιών», περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των πανεπιστημίων. «Δε θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια», τόνισε η Ν.Κεραμέως, για να συμπληρώσει πως «έχουμε εξαιρετικά ιδρύματα, εξαιρετικούς φοιτητές, εξαιρετικούς καθηγητές και προσωπικό, δεν έχουμε το ακαδημαϊκό υγιές περιβάλλον, που να τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους».

Σχετικά με το πώς θα λειτουργεί η μη ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου είπε πως «θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο» της χώρα. Για παράδειγμα, «αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία», δε θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του Πρύτανη και το Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία.