Βρούτσης για το κόψιμο των ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς: «Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!» (pic)

Gazzetta team
Βρούτσης για το κόψιμο των ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς: «Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!» (pic)
«Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφορικά με την ανάκληση της εγκυκλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την απόδοση ΑΜΚΑ σε υποκόους τρίτων χωρών.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε την ανακληθείσα ΚΥΑ «διάτρητη και αντίθετη στο νόμο», η οποία «παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών».

Με την απόφασή του ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς ότι ανακαλείται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, με ημερομηνία 20 Ιουνίου, η οποία διευκρίνιζε το καθεστώς απόδοσης ΑΜΚΑ για πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, για πολίτες τρίτων χωρών, για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας και για τους αιτούντες διεθνή προστασία.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε ότι «θα ακολουθήσει έγγραφο με το οποίο θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ».

Η ΚΥΑ που ανακλήθηκε είχε την υπογραφή των πρώην υπουργών Υγείας Ανδρέα Ξανθού, Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου.

Την απόφαση του κ. Βρούτση σχολίασε το ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του αυτή «ρατσιστική και απάνθρωπη».
Πηγή: reader.gr