Η Κεφαλογιάννη εξηγεί γιατί αρνήθηκε τη θέση της υπουργού Τουρισμού (vid)

Gazzetta team
Η Κεφαλογιάννη εξηγεί γιατί αρνήθηκε τη θέση της υπουργού Τουρισμού (vid)
Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξήγησε γιατί αρνήθηκε να αρνηθεί τη θέση της υπουργού Τουρισμού που της πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θέση για τη μη συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα πήρε για πρώτη φορά μιλώντας στην Ώρα Ελλάδος 7:00 η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη.

«Τα τελευταία δυόμιση χρόνια ήμουν υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού, και ήμουν έτοιμη να προσφέρω τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου σε αυτόν τον τομέα. Ο πρωθυπουργός, που είναι και αυτός που αποφασίζει, μου πρότεινε το υπουργείο Τουρισμού, ένα υπουργείο στο οποίο είχα θητεύσει και εκεί είχα κάνει τον κύκλο μου», είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται κουβέντα. Σου λέει κάποιος, σου προτείνουμε το υπουργείο Τουρισμού και εσύ λες ευχαριστώ, θα προτιμήσω να παραμείνω απλή βουλευτής και να στηρίξω από τη Βουλή το κυβερνητικό έργο.

Προφανώς όταν έχεις δουλέψει δυόμιση χρόνια τον τομέα του Πολιτισμού, έχεις μία συμφωνία ότι αυτή θα είναι η θέση σου σε ένα κυβερνητικό πόστο. Ο πρωθυπουργός αποφασίζει, κρίνει πως θα αξιοποιήσει τα στελέχη του».