Αλέξης Τσίπρας για την κόντρα με τον ΣΚΑΪ: «Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι» (vids)

Gazzetta team
Αλέξης Τσίπρας για την κόντρα με τον ΣΚΑΪ: «Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι» (vids)
Ο Αλέξης Τσίπρας... απάντησε με Γιώργο Αλκαίο στην ερώτηση για το «εμπάργκο» του ενός χρόνου στον ΣΚΑΪ.

Πιάνοντας το «νήμα» της πρώτης αυτής αρκετά επιθετικής δήλωσης του πρωθυπουργού, η Σία Κοσιώνη, τον ρώτησε «Τότε γιατί ήρθατε;» «Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Ο πολιτικός μου αντίπαλος, είχε δηλώσει ότι θα έρθει σε αντιπαράθεση. Δεν τήρησε τον λόγο του. Η παρουσία μου σήμερα εδώ, δίνει την ευκαιρία να αποκατασταθεί η κανονικότητα».

Στην απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, παρενέβη και ο Αλέξης Παπαχελάς, σημειώνοντας ότι «ο σταθμός στράφηκε εναντίον και άλλων πρωθυπουργών, κανείς όμως δεν πήρε τέτοια απόφαση». Με ψήγματα αυτοκριτικής η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, που ανέφερε: «Ήταν μια οριακή απόφαση, δεν φάνηκε να κάνει την στάση του σταθμού καλύτερη. Δεν βοήθησε ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως όμως έδωσε ένα μήνυμα και σε άλλα ΜΜΕ.

Να ευχηθώ και καλή επιτυχία σ’ όλους τους δημοσιογράφους που κατεβαίνουν με τη ΝΔ, τον Παπαδημητρίου και τους υπόλοιπους, γιατί είναι καλύτερα να εκφράζονται από εκεί υπέρ της ΝΔ». Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ, του θύμισε και την υποψηφιότητα του Κώστα Αρβανίτη (πλέον εκλεγμένου ευρωβουλευτή) για να πάρει την απάντηση πως αν και εργαζόμενη της κρατικής τηλεόρασης, υποψήφια με τη ΝΔ ήταν και η Βίκυ Φλέσσα.

Ο Αλέξης Παπαχελάς, σημείωσε πως η τακτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός απέναντι στον ΣΚΑΪ, θύμισε τους λαϊκιστές, Σαλβίνι, Όρμπαν και Τραμπ. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε: «Η κριτική είναι κριτική, αλλά κάποιες φορές ξεπερνιούνται τα όρια. Πολλές φορές και ο ΣΥΡΙΖΑ τα υπερέβη. Από ένα σημείο και μετά οφείλει ο καθένας να τα κρατά, όταν έχει θέση ευθύνης. Η πολιτική της κυβέρνησης την έφερε σε αντιπαράθεση με αρκετά ΜΜΕ. Εγώ δεν έχω απευθυνθεί συλλήβδην στους δημοσιογράφους.

Εκτιμώ ότι ορισμένες φορές, τις περισσότερες, με πλήγμα στην αντικειμενικότητα του σταθμού σας, υπερβήκατε τα όρια. Ήρθε πάντως η ώρα, να δούμε το από εδώ και στο εξής. Σκέφτηκα πολλές φορές ότι πρέπει να εξομαλυνθεί αυτή η σχέση. Ποιο ήταν το σημείο, που είπα ότι η προσπάθειά μου θα είναι άστοχη; Όταν έγινε ένα θλιβερό γεγονός η τρομοκρατική επίθεση στον σταθμό σας και εκείνος έλεγε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να υπάρχουν όρια στο πόσο χοντραίνει η αντιπαράθεση. Θέλω να εξαντλήσω κάθε δημόσια συχνότητα όση κριτική κι αν μου κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πράγματι ένα κόμμα που στοχοποιήθηκε από ΜΜΕ, κυρίως από το MEGA, διότι όλα τα ΜΜΕ εκείνη την περίοδο, κατά το 1ο και 2ο μνημόνιο, έλεγαν ότι αυτά είναι ευλογία. Έδιναν μάχη να λένε πως δεν υπάρχει άλλος ρόλος. Όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν τα αντίθετα. Δεν μπορεί να έχει κάνει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πολιτική δύναμη που δημιουργούσε ανασφάλεια στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ».

Πηγή: reader.gr