Διαμαντής Γκολιδάκης: «Η υγεία δεν έχει φανέλα»

Gazzetta team
Διαμαντής Γκολιδάκης: «Η υγεία δεν έχει φανέλα»
Ο καρδιολόγος-Διδάκτωρ Ιατρικής, Διαμαντής Γκολιδάκης, καταθέτει σημαντικές προτάσεις για το κομμάτι της υγείας και του αθλητισμού, λίγο πριν κατέβει στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για όλους τους πολίτες. Μέσα από την πρωτοβουλία του κ. Γκολιδάκη, υποψήφιου βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, διοργανώθηκε μια εκστρατεία, ξεκινώντας από τη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από τον Εύοσμο, τον δήμο με τον πιο νεανικό πληθυσμό της πόλης, για να ευαισθητοποιήσει όλους τους λάτρεις του αθλητισμού και φυσικά όλους τους αθλούμενους και επαγγελματίες αθλητές.

Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό και σίγουρα δεν είναι σύνηθες είναι το ότι ο Γκολιδάκης έχει καταφέρει να μιλάνε με θετικά λόγια για αυτόν, φίλαθλοι από όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε ο ίδιος συνεργάζεται ως γιατρός με τμήματα του Ηρακλή, του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Απόλλωνα Καλαμαριάς, της ΜΕΝΤ και πρεσβεύει την άποψη πως η ΥΓΕΙΑ είναι πάνω από τα οπαδικά χρώματα.

«Όλοι φοράμε την φανέλα της ασφαλούς άθλησης ώστε να μπορούμε όλοι μας να απολαμβάνουμε τα οφέλη του αθλητισμού για την υγεία μας».

Άποψη: Αν και η ώρα ήταν περασμένη, 10 το βράδυ, με τον ίδιο μόλις είχε κλείσει το ιατρείο του, μετά από μία εξαντλητική ημέρα δουλειάς, δεν έδειχνε κουρασμένος, αλλά γεμάτος ενέργεια, κάτι που μας έκανε εντύπωση. Όσες ώρες διήρκησε η εξέταση, γύρω από το όνομά του, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση, αφού όλοι τον θαυμάζουν και τον συγχαίρουν, για την ιατρική προσφορά του, στις αθλητικές ομάδες, χαρακτηρίζοντάς τον ως «Ο γιατρός των αθλητών». Θέλοντας να μάθουμε περισσότερα για τον Διαμαντή Γκολιδάκη, ανακαλύψαμε μία σπουδαία προσφορά, ενός ενεργού πολίτη-πρότυπο, που έχει εισβάλλει δυναμικά στα κοινά της Θεσσαλονίκης, που συζητιέται έντονα για το έργο του, και για πολλούς είναι το Next Big Thing της πόλης.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό και τα νέα παιδιά, και επηρεασμένος από τα όσα άσχημα έχουν συμβεί στο παρελθόν, με πολλούς αθλητές να κινδυνεύουν εν ώρα αγωνιστικής δράσης, λόγω του ότι δεν είχαν δεχτεί τις σωστές ιατρικές εξετάσεις, παίρνοντας απλά τη σφραγίδα ενός τυπικού ιατρικού χαρτιού, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον διδάκτωρ ιατρικής Διαμαντή Γκολιδάκη, να πάρει την απόφαση, να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες, σε αθλητικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Με μότο του «ότι η υγεία δεν έχει φανέλα», έχει καταφέρει με τον τρόπο του, να ενώσει τον αθλητισμό μέσα από την υγεία, αφού όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο γιατρός, όλου του Ερασιτέχνη Άρη, του Ηρακλή, του Απόλλωνα Καλαμαριά, και πλέον της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας ότι η υγεία είναι πάνω από τα οπαδικά χρώματα.

Ένας γιατρός-πρότυπο ενεργού πολίτη, που μέσα από το επάγγελμά του, κάνει μεγάλο λειτούργημα, έχει όλα τα εφόδια, για να αποτελέσει και έναν πολιτικό-πρότυπο.

Ποιος είναι

Ο Διαμαντής Γκολιδάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από 41 χρόνια στην περιοχή της Καλαμαριάς. Εισήχθη μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Αποφοίτησε από την Ιατρική και ολοκλήρωσε το αγροτικό του στο Βόιο Κοζάνης και τη Χαλκιδική πριν υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης ιατρός.

Τα επόμενα χρόνια ολοκλήρωσε την ειδικότητα του καρδιολόγου σε νοσοκομεία της πόλης όπου έρχεται σε επαφή με τις απαιτητικές συνθήκες των Νοσοκομείων της χώρας μας.

Το 2015 αποφάσισε να ανοίξει το δικό του καρδιολογικό ιατρείο στην Καλαμαριά και να ζήσει την «πραγματικότητα» του να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα. Παράλληλα, συμμετείχε σε πλήθος ιατρικών συνεδρίων και το 2017 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Παν. Ιωαννίνων με βαθμό «Άριστα».

Τα τελευταία χρόνια, είτε με προσωπική πρωτοβουλία είτε συνδράμοντας σε δράσεις διαφόρων φορέων ξεκίνησε μια μακρά εθελοντική διαδρομή. Με ομιλίες σχετικά με θέματα υγείας σε μαθητές, φοιτητές αλλά και με δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Εκλεγμένος από τους συναδέλφους του σε διάφορες επιτροπές διοίκησης στα Νοσοκομεία της πόλης αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά πιο ενεργά.

Επελέγη μετά από αξιολόγηση στο μητρώο στελεχών της Ν.Δ., ένα εγχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατάφερε να ενεργοποιήσει τους ενεργούς πολίτες ώστε να ασχοληθούν με τα κοινά.

Εξελέγη το 2016 σύνεδρος Ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης και το 2018 επανεξελέγη στην πρώτη θέση σε όλη την Θεσσαλονίκη.