Ο Μιχαλολιάκος δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής

Gazzetta team
Ο Μιχαλολιάκος δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής
Με δυσκολία γίνεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», μετά τη μεγάλη μείωση των ποσοστών του ακροδεξιού κόμματος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου και ενώ η δίκη των μελών της οδεύει προς την τελική της ευθεία, είναι εμφανές ότι ακόμα και οι μέχρι πρότινος υποστηρικτές της έχουν στρέψει την πλάτη τους στην Χρυσή Αυγή.

Την περασµένη Τρίτη, η οργάνωση ανακοίνωσε επισήμως τους «100 πρώτους υποψήφιους βουλευτές» και την επόμενη ηµέρα δηµοσιοποίησε λίστα µε τους «επόµενους 100 υποψήφιους βουλευτές».

Στην πραγµατικότητα, όµως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αντί για 200 ονόµατα, στις λίστες που δηµοσιοποιήθηκαν αναφέρονταν συνολικά 195 υποψήφιοι.

Σύµφωνα µε τις επίσηµες ανακοινώσεις, ο Νίκος Μιχαλολιάκος τοποθετείται υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, την Α’ Αθηνών, τον Νότιο Τοµέα Αθηνών και την Α’ Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η Real, είναι χαρακτηριστικό ότι σε 8 εκλογικές περιφέρειες, που µάλιστα δεν είναι µονοεδρικές (Μαγνησία, Σέρρες, Πέλλα, Ροδόπη, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Φλώρινα), έχει ανακοινωθεί µόνο ένας υποψήφιος.

«Oρφανά» µένουν µέχρι στιγµής και τα ψηφοδέλτια της οργάνωσης στη Μεσσηνία και στην Εύβοια, καθώς οι βουλευτές Δηµήτρης Κουκούτσης και Νίκος Μίχος έχουν αποχωρήσει µε ηχηρό τρόπο από τη Χρυσή Αυγή.

Στις τάξεις της οργάνωσης δεν συµµετέχουν πλέον ούτε οι πρώην βουλευτές Λάρισας και Αργολίδας, ∆έσποινα Σβερώνη και Γιώργος Γαλέος.

Την αποχώρησή τους από τη Χρυσή Αυγή είχαν ανακοινώσει µια σειρά στελεχών, όπως ο Σταύρος Καρεφυλλάκης, µέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης και παλαιός υποψήφιος στα Χανιά, αλλά και ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, πρώην υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης στη ∆υτική Αττική.

Πηγή: reader.gr