Στο αρχείο η έρευνα στους λογαριασμούς Σημίτη για τις φρεγάτες

Gazzetta team
Στο αρχείο η έρευνα στους λογαριασμούς Σημίτη για τις φρεγάτες
Στο αρχείο τίθεται από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων η υπόθεση που αφορά την έρευνα στους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των πρώην υπουργών Μιχάλης Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελου Μαλέσιου, αλλά και συγγενικών τους προσώπων.

Την έρευνα είχε διατάξει το 2018 η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαϊρη και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και από τη μεριά του κ. Σημίτη, ενώ αφορούσε τη σύμβαση ανανέωσης 6 φρεγατών που είχε υπογραφεί με τη γαλλική εταιρεία Thales. Η υπόθεση είχε επανέλθει στο προσκήνιο κατά την έρευνα των δικαστικών αρχών που αφορούσε τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Άμυνας.

Η έρευνα είχε διαταχθεί με βάση τις καταγγελίες του στελέχους της εταιρείας, Μισέλ Ζοσεράν, η οποία χρονολογείται από το 2006 στις γαλλικές δικαστικές αρχές και συμπεριλαμβανόταν στην επίμαχη δικογραφία για τις φρεγάτες εδώ και χρόνια, χωρίς, όμως, να έχει απασχολήσει τις δικαστικές αρχές.

Έτσι, η έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό και τους πρώην υπουργούς ετέθη στο αρχείο καθώς δεν ευρέθη κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει εμπλοκή τους στην επίμαχη υπόθεση.

Πηγή: Reader.gr