Φαβορί στις στοιχηματικές για τη Βουλή ο Βαρουφάκης

Gazzetta team
Φαβορί στις στοιχηματικές για τη Βουλή ο Βαρουφάκης
Μπορεί στις ευρωεκλογές να μην τα κατάφερε να πιάσει το 3%, όμως στις Εθνικές εκλογές το κόμμα του Βαρουφάκη ειναι φαβορί για να μπει στο κοινοβούλιο.

Το θρίλερ των Ευρωεκλογών είχε όνομα και ονοματεπώνυμο. Μέρα 25 και Γιάνης Βαρουφάκης. Το 2.99% άφησε το νέο κόμμα που δημιούργησε ο τέως Υπουργός Οικονομικών εκτός Ευρωβουλής, εκεί όπου θα έμπαινε η Σοφία Σακοράφα. Τελικά όμως αυτός ο ντόρος που έγινε, σε ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε με την εισαγωγή και των τελευταίων εκλογικών τμημάτων, κυρίως από την εκλογική περιφέρεια, θύμισε τη χρήση του VAR, σαν να μπαίνει το γκολ (όταν ήταν στο 3.01%) και να ακυρώνεται (στο τελικό 2.99) μετά από υπόδειξη του video. Κι εκεί να κρίνονται τα πάντα σαν να είδαμε σε επανάληψη τον επικό προημιτελικό Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 4-3!

Τέσσερα χρόνια πριν

Δεν θα μπορούσαμε εδώ να σταθούμε τόσο συνοπτικά σε όλα τα έργα και ημέρες του Γιάνη Βαρουφάκη και έτσι αλιεύσαμε ή αν προτιμάτε επαναφέραμε στη μνήμη μας κάποιες πολύ χαρακτηριστικές του στιγμές. Κορυφαία όλων η στιγμή που ανακοίνωσε δίπλα στον Ντάισενμπλουμ ότι τελειώνει η «Τρόικα».

Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Το σίγουρο είναι πάντως πως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν περνά απαρατήρητος. Είναι κάτι σαν το «Zahir» όπως αναφέρει στο ομότιτλο βιβλίο του ο Πάολο Κοέλο. Είναι κάποιος που αν τον δεις, μπορείς να τον αγαπήσεις, να τον μισήσεις, αλλά σίγουρα θα τον δεις. Θα τον σχολιάσεις θετικά ή αρνητικά, αλλά θα τον σχολιάσεις. Αυτός είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των book πλέον, αφού η Μέρα 25 είναι πλέον στις στοιχηματικές αποδόσεις.

Από αουτσάιντερ - φαβορί

Κι εδώ ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με νούμερα και αποδόσεις. Η Μέρα 25 δίνεται πλέον στο 1.30 να μπει στην Ελληνική Βουλή μετά τις επόμενες εκλογές. Στις δηλώσεις του μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και της οριακής αποτυχίας να στείλει εκπρόσωπο στο Ευρωκοινοβούλιο δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Σήμερα, είδαμε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ΜέΡΑ25. Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει».