Οι 4 άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακοινώσει ο Τσίπρας

Gazzetta team
Οι 4 άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακοινώσει ο Τσίπρας
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία παρουσιάζει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής εγκαινιάζοντας και επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Προηγουμένως ο Πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο θα έχει ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο την προκήρυξη εκλογών επικαλούμενος με βάση όσα είπε στην τελευταία του συνέντευξη την αναγκαιότητα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο χρόνος λοιπόν μετρά αντίστροφα για τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του που καλούνται να αφήσουν πίσω εσωστρέφεια και αρνητική ψυχολογία για να επιταχύνουν την εκλογική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ως πρώτιστο στόχο την εδραίωση του κόμματός τους ως τον ισχυρό και μεγάλο πόλο της κεντροαριστεράς. Βεβαίως στην Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «το παιχνίδι γυρίζει» κάτι που είπε και ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και εξ αυτού του λόγου ζητούν από όλα τα στελέχη να σηκώσουν μανίκια και να ριχτούν στην μάχη με αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναθαρρήσει διαπιστώνοντας πως τα πρώτα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis μετά τις ευρωεκλογές δείχνουν δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ και να συσπειρώσει τον κόσμο του και συγχρόνως να αυξήσει κατά πολύ τα ποσοστά του. Ως εκ τούτου όπως έγινε σαφές από τις αναφορές Τσίπρα με έμμεσες αιχμές για την Τασία Χριστοδουλοπούλου πως συμπεριφορές που θίγουν την κοινωνία και προκαλούν βλάβη στην προοδευτική παράταξη δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στο τετράπτυχο μεσαία τάξη, εργασία, ανάπτυξη με κοινωνικό κράτος και ισχυρός δημόσιος τομέας. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για διορθώσεις στην φορολόγηση των μεσαίων εισοδημάτων και επίσης να αναγγείλει πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει την δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας με προτεραιότητα στους νέους ανθρώπους αλλά και την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού που σήμερα μετά την αύξηση του προηγούμενου Ιανουαρίου κατά 11% βρίσκεται στα 650 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ενδεχομένως και σήμερα θα οριστεί νέος υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, ενώ αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το συγκεκριμένο πόστο θα αναλάβει η Έφη Αχτσιόγλου. Ο Αλέξης Τσίπρας εκ παραλλήλου επεξεργάζεται το ψηφηοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο θα προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα στους συμβολισμούς που έχει ανάγκη η κοινωνία, στα εσωκομματικά δεδομένα και στην πρόθεσή του να υπάρξει εκπροσώπηση της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Πηγή: Reader.gr