Τα ονόματα που θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Τα ονόματα που θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας ασχολείται με την συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναζητώντας το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής σε αυτό, την ίδια στιγμή που όλα συγκλίνουν ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος

Πρόκειται για μία δύσκολη διαδικασία επιλογής καθώς ο πρωθυπουργός θα θελήσει να σηματοδοτήσει και το νέο και την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την Προοδευτική Συμμαχία και συγχρόνως να συμπεριλάβει και το στοιχείο του συμβολισμού σε αυτό.

Πάντως πιθανολογείται ότι μία εκλόγιμη θέση θα έχουν στο επικρατείας ο όποιος κυβερνητικός εκπρόσωπος (Τζανακόπουλος ή Αχτσιόγλου) και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Σε ό,τι αφορά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στην χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή της επικύρωσε περίπου το 80% των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια όλοι οι σημερινοί βουλευτές του κόμματος. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν ως σήμερα:

Στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι μεταξύ άλλων υποψήφιοι οι: Νίκος Παππάς, Γιώργος Βασιλειάδης, Νίκος Ξυδάκης, Γιάννης Μπαλάφας, Θεανώ Φωτίου, Ραλλία Χρηστίδου.(ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές)

Στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι μεταξύ άλλων υποψήφιοι οι: Γιάννης Δραγασάκης- σκέφτεται θετικά την πρόταση που έχει γίνει για την υποψηφιότητά του από τις οργανώσεις της εν λόγω περιφέρειας, Δημήτρης Βίτσας, Παναγιώτης Ρήγας, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Τόσκας.

Επίσης θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Στην Β’ Αθηνών στον βόρειο τομέα θα είναι υποψήφιοι οι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Τάσος Πετρόπουλος, Γιάννης Μουζάλας, Αννέτα Καββαδία, Ελένη Αυλωνίτου.

Οι έως τώρα πληροφορίες για την Α’ Αθηνών αναμένεται να είναι υποψήφιοι οι: Νίκος Βούτσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Νίκος Φίλης, Ράνια Σβίγκου.

Ερωτηματικό είναι εάν θα είναι υποψήφιος ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο της Αθήνας.

Στην Α’ Πειραιά πιθανολογείται πάντως ότι θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Μπελαβίλας (υποψήφιος δήμαρχος) και στην Β’ Πειραιά ο Γιάννης Ραγκούσης. Επίσης στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η Κατερίνα Νοτοπούλου που έθεσε υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην Μεσσηνία ενδέχεται να είναι υποψήφιος ο Αλέξης Χαρίτσης και στο Ηράκλειο ο Σπύρος Δανέλλης ο οποίος δεν εξελέγη ευρωβουλευτής.

Στην δυτική Αττική θα είναι υποψήφιοι οι Αριστείδης Μπαλτάς και Γιώργος Τσίπρας και στην Ανατολική Αττική οι Χρήστος Σπίρτζης και Γιώργος Δέδες.

Απομένει να φανεί πού θα είναι υποψήφιοι οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Έφη Αχτσιόγλου.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα είναι υποψήφια στην Μαγνησία, όπως επίσης και ο Άκης Καλαμαράς, ενώ ο Τέρενς Κουίκ δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα είναι υποψήφιος.

Απομένει να φανεί πού θα είναι υποψήφιοι οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Έφη Αχτσιόγλου.

Πηγή: reader.gr