Υποψήφιος στις εθνικές ο Ανδρουλάκης, στην Ευρωβουλή ο Νίκος Παπανδρέου (pics)

Gazzetta team
Υποψήφιος στις εθνικές ο Ανδρουλάκης, στην Ευρωβουλή ο Νίκος Παπανδρέου (pics)
H πρόθεση του εκλεγμένου ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη να κατέβει ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, φέρνει ανατροπές στους ευρωβουλευτές που θα εκλέξει το Κίνημα Αλλαγής.

Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να βγήκε πρώτος σε σταυρούς στη λίστα του Κινήματος Αλλαγής για την Ευρωβουλή, συγκεντρώνοντας 116.986 σταυρούς (με την ενσωμάτωση να βρίσκεται ακόμα στο 67,54%), όμως από ότι φαίνεται πρόθεση του στελέχους του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είναι το Ευρωκοινοβούλιο αλλά το Εθνικό Κοινοβούλιο.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τον σύζυγο της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Τσούνη, ο Νίκος Ανδρουλάκης σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αρνηθεί την έδρα που κατέλαβε στο Στρασβούργο και να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στις προσεχείς εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, που θα προκηρυχθούν μετά τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, ο Αντρέας Τσούνης με ανάρτησή του στο Instagram, επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες, κάνοντας λόγο για «Πανστρατιά του Κινήματος Αλλαγής για τις Εθνικές Εκλογές».

Τις παραπάνω πληροφορίες επιβεβαίωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κι ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να στηρίξω την παράταξη και στη μάχη των Εθνικών εκλογών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει καταλήξει ακόμη σε ποια εκλογική περιφέρεια επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής. Αυτό θα αποφασιστεί σε συνάντηση που θα έχει με την Φώφη Γεννηματά.

Στην Ευρωβουλή ο Νίκος Παπανδρέου

Από τη σπόντα αυτή, όμως, θα επηρεαστεί ο τρίτος κατά σειρά σταυρών υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής και γιος του ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος με 91.062 σταυρούς κατέλαβε την τρίτη θέση, πίσω από τον την Εύα Καϊλή (97.837), καθώς σε περίπτωση που ο Νίκος Ανδρουλάκης καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής στην Ελλάδα, ο Νίκος Παπανδρέου θα πάρει τη θέση του στην Ευρωβουλή.