Πως βγαίνει η πιθανή ημερομηνία των εθνικών εκλογών

Gazzetta team
Πως βγαίνει η πιθανή ημερομηνία των εθνικών εκλογών
Μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι μετά το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών, θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Όλοι υποστηρίζουν ότι η πιθανότερη ημερομηνία προκήρυξης των εθνικών εκλογών θα είναι η 30η Ιουνίου και αυτό είναι κάτι που προκύπτει με βάση το Σύνταγμα, αφού θα πρέπει να έχουν περάσει 24 μέρες από την ημέρα που ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον ΠτΔ τις εκλογές.

Κατά συνέπεια η Κυριακή που φαίνεται πιθανή και κοντινή, είναι αυτή της 30ης Ιουνίου.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι: Το αποτέλεσμα σε Ευρώπη, περιφέρειες και δήμους σηματοδοτεί ισχυρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, κάτι που ήδη δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας που σχολίασε...

"Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών».