Τα δύο exit poll και η κοινή ανακοίνωση από τα κανάλια

Gazzetta team
Τα δύο exit poll και η κοινή ανακοίνωση από τα κανάλια
Τα πρώτα κύματα των Exit Polls θα φτάσουν λίγο μετά τις 12:00 το πρωί στα χέρια των δημοσκόπων και των κομμάτων.

Μπορεί επίσημα να μην επιτρέπεται να μεταδοθούν τα αποτελέσματα των exit polls, μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν οι εκλογικές κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα, όμως στα χέρια των κομμάτων και των δημοσκόπων τα πρώτα αποτελέσματα των Exit Polls, τα οποία θα δείξουν την τάση του εκλογικού σώματος θα φτάσουν πολύ νωρίτερα.

Πιο συγκεκριμένα τα πρώτα κύματα των Exit Polls θα φτάσουν λίγο μετά τις 12:00 το πρωί στα χέρια των δημοσκόπων και των κομμάτων κι εκεί θα βγουν και τα πρώτα συμπεράσματα τα οποία ωστόσο θα είναι παρακινδυνευμένα.

Θα αναλυθούν πάντως από τα επιτελεία για τα ποσοστικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους

Το δεύτερο κύμα θα έρθει περίπου στις 16:00 το μεσημέρι, με μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος ακουμπάει το 30%, αλλά και ποια είναι η ψαλίδα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος.

Σημειώνεται ότι στις 12:00 θα έχουμε επίσης το πρώτο «κύμα» από τη δημοσκόπηση της ΕΡΤ.

Τα τελικά αποτελέσματα του exit poll για τις ευρωεκλογές 2019 θα ανακοινωθούν στις 19:00, την ώρα δηλαδή που θα κλείσουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα κανάλια (Alpha, ANT1, Open Beyond, Star και ΣΚΑΪ) θα προβάλλουν κοινά αποτελέσματα, δηλαδή ένα exit poll.

Από την πλευρά της η ΕΡΤ, θα δώσει μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον φιλοξενούμενο εκλογικό αναλυτή, Ηλία Νικολακόπουλο για λογαριασμό της ΚΑΠΑ Research.

Ο ΑΝΤ1 θα συμμετάσχει στο exit poll με την εταιρεία Marc και ο διευθύνων σύμβουλος Θωμάς Γεράκης θα παρουσιάσει τα στοιχεία.

Ο Alpha συνεργάζεται με τη Metron Analysis και τα αποτελέσματα του exit poll θα ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στράτος Φαναράς.

Το Open θα μεταδώσει το exit poll με τον διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστα Παναγόπουλο.

Το Star συνεργάζεται με την MRB και τον Δημήτρη Μαύρο.

Όσο για τον ΣΚΑΪ, παρότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα μεταδώσει «μεγάλη δημοσκόπηση», εντούτοις τελικώς θα συμμετάσχει στο κοινό exit poll, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του σταθμού. Το αποτέλεσμα θα μεταδώσει ο Γιώργος Αράπογλου από την PulseRC.

Το One Channel παρότι προς το παρόν μεταδίδει πρόγραμμα μόνο μέσω διαδικτύου και από τις ιδιωτικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova, αναμένεται να συμμετάσχει στο exit poll, όπως ανέφερε το avgi.gr.

Πηγή: reader.gr