Προβάδισμα 6,5% για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση (pics)

Gazzetta team
Προβάδισμα 6,5% για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση (pics)
Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Star.

Στις 6,5 μονάδες τοποθετεί τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ η τελευταία δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,5%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, η Χρυσή Αυγή 6%, το ΚΚΕ με 6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το Ποτάμι με 2,4% και Ελληνική Λύση 1,9%.

Όσον αφορά την προέλευση της αδιευκρίνιστης ψήφου, στο γράφημα της MRB γίνεται σαφές, ότι πλειοψηφία αποτελούν πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 23,1%, ενώ ακολουθούν πρώην ψηφοφόροι της Ένωσης Κεντρώων (6,1%) και των ΑΝ.ΕΛ. (5,3%).

Στην παράσταση νίκης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το 58,4 των ερωτηθέντων πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την πρωτιά στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, με το κυβερνών κόμμα να απέχει 38,5 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 19,9%.

Τέλος, στο ερώτημα για το «Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 32,1%, διατηρώντας προβάδισμα 3,8% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 28,3, ενώ το ποσοστό του «Κανένα» (34,1%) είναι μεγαλύτερο από αυτό που συγκεντρώνουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί.