Στις 8 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση (pics)

Gazzetta team
Στις 8 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση (pics)
Στις 8 μονάδες υπολογίζει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, έρευνα της εταιρείας Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 29,3% έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,3%, η Χρυσή Αυγή με 6% και το ΚΚΕ με 5,1%.

Πιο κοντά στο πλαφόν του 3%, βρίσκονται η Ελληνική Λύση με 2,2% και η Ένωση Κεντρώων με 2% αρκετά μακριά όμως την εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 30,6%, ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, Κίνημα Αλλαγής 6,6%, Χρυσή Αυγή 6,2%, ΚΚΕ 5,3%.

Η Marc στην εκτίμηση ψήφου χρησιμοποιεί δυο σενάρια. Στο μεν πρώτο κατανέμει τους αναποφάσιστους αναλογικά με βάση την πρόθεση ψήφου. Σ’ αυτό το σενάριο, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,9%.

Στο δεύτερο σενάριο, οι αναποφάσιστοι κατανέμονται με βάση το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Σε αυτό το σενάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει σημαντικά την ψαλίδα με τη ΝΔ στο 33,1% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27,7%.

Στην εκτίμηση με πολυπαραγοντική κατανομή, η εταιρεία εκτιμά πως το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί μεταξύ 31,7% και 36,9% και εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 23,9% και 28,7%.

Πηγή: reader.gr