Ταχιάος: «Από το ότι προσφέρει, μέχρι το ότι είναι καλός ο Σαββίδης, υπάρχει απόσταση».

Gazzetta team
Ταχιάος: «Από το ότι προσφέρει, μέχρι το ότι είναι καλός ο Σαββίδης, υπάρχει απόσταση».
Αντίθετος με τις σημαίες του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην πόλη.

Στο θέμα με τις σημαίες του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Metropolis 95.5 FM ο Νίκος Ταχιάος. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε παράλληλα και στην παρουσία του Ιβάν Σαββίδη αναγνωρίζοντας την προσφορά του, κρατώντας όμως παράλληλα και αποστάσεις.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος για την Θεσσαλονίκη:

Για την ανάρτηση των σημαιών του ΠΑΟΚ στο Δημαρχείο: «Το βρίσκω υπερβολικό. Η ζωή δεν είναι δήμος πατρίδα και ποδοσφαιρική ομάδα. Το βρίσκω υπερβολικό, όπως βεβαίως βρίσκω κακή και την κίνηση αυτών που αυτοδίκησαν και τις κατέβασαν. Δεν έχουν καμία θέση σημαίες ομάδων σε ιστούς που βρίσκονται η σημαία του Δήμου, της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φιλοξενούμενων κρατών. Ούτε του Άρη, ούτε του Ηρακλή. Υπάρχουν άνθρωποι που το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής τους, όμως, δεν είναι έτσι για το σύνολο της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη έχει πραγματικές ανάγκες. Δεν είναι το θέμα της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, είναι πολύ ευρύτερα τα προβλήματα. Η πόλη έχει ανάγκη από δουλειές, ανάπτυξη. Εγώ πολιτεύομαι με ατζέντα γα την πόλη. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία της πόλης του νταμπλ του ΠΑΟΚ, θα ακουστεί η πόλη. Απέχει πολύ όμως από το να είναι η μόνιμη συζήτηση της πόλης. Όταν παλιότερα στο μπάσκετ ΠΑΟΚ και Άρης είχαν αντίστοιχες διακρίσεις δεν είδα ανάλογη κίνηση. Εσείς το έχετε δει πουθενά σε άλλη πόλη; Σε ό,τι αφορά τη φωταγώγηση, καλώς έγινε. Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης λείπει εδώ και χρόνια από τον Λευκό Πύργο επειδή κάποιοι αντιευρωπαϊστές την κατέστρεψαν. Δεν είδα από τον κ. Μπουτάρη κάποια διάθεση να την αντικαταστήσει. Ή θα λαϊκίσουμε για να χαϊδεύουμε αυτιά ή θα κάνουμε τη δουλειά όπως πρέπει. Οι σημαίες υπάρχουν εκεί για μια συγκεκριμένη δουλειά».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Μια ομάδα ανθρώπων με στοχοποίησε βάζοντας μπροστά το θέμα ΠΑΟΚ. Διάφορα γνωστά pay roll με χρεώνουν στην πλευρά Μαρινάκη. Δεν τον ξέρω, δεν έχω πάρε δώσε μαζί του. Επειδή διαφώνησα με μια παλιότερη θέση του Σαββίδη για τον ΣΥΡΙΖΑ με χρεώνουν με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς. Οι δικές μου πολιτικές σχέσεις είναι ξεκάθαρες. Είναι πολιτικές και δεν μπορούν να ενοχοποιηθούν. Γιατί όταν ο κ. Ορφανός, ο οποίος διεκδικεί την ψήφο των Θεσσαλονικέων έτρωγε με τον κ. Κούβελο, τον κουμπάρο του κ. Μαρινάκη, δεν ενοχοποιείται;

Δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο. Ο Σαββίδης δεν είναι ούτε καλός, ούτε κακός. Θέλω να είμαι ένας ουδέτερος δήμαρχος και η σημαία που θα σηκώσω θα είναι η σημαία της Θεσσαλονίκης. Δεν υπεκφεύγω όταν λέω ότι ο Σαββίδης δεν είναι ούτε καλός, ούτε κακός. Ούτε για τον Μπουτάρη έχω πει αν είναι καλός ή κακός. Αν νομίζετε ότι η κυριαρχία Μαρινάκη στον Πειραιά είναι κάτι για το οποίο συμφωνώ, κάνετε λάθος. Όπως διαφωνώ και με οποιαδήποτε κυριαρχία του οποιουδήποτε επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη. Δεν είμαι γιουσουφάκι κανενός. Δεν έχω την αίσθηση ότι ο Σαββίδης κυριαρχεί επιχειρηματικά στη Θεσσαλονίκη.

Το ποδόσφαιρο το αντιπαθώ. Με έχουν φάει να πάω στο Χαριλάου. Δεν με είδατε ούτε σε σουίτες, ούτε σε σαλόνια. Πέφτει τρελό χρήμα στην πόλη, είμαι από τους ελάχιστους που δεν πλήρωσαν σε σάιτ και εφημερίδες.

Είπα ότι είμαι υπέρ του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Δεν μου αρέσει, και το είπα στον κ. Κατσαρή αυτό, ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ έχει αφήσει το brand name του να μπαίνει στον εκλογικό αγώνα. Είναι κακό αυτό. Το brand name του ΠΑΟΚ είναι περιουσία της πόλης και οφείλω να το προστατέψω.

Σέβομαι τον Σαββίδη ως επενδυτή. Όταν πάει να αναμειχθεί στην πολιτική δεν συμφωνώ μαζί του. Ο Σαββίδης προσφέρει στην πόλη και καλώς προσφέρει. Από το προσφέρει, όμως, μέχρι το ότι είναι καλός υπάρχει μια απόσταση».