Politico για τις ευρωεκλογές: Διπλασιάζει έδρες η ΝΔ, στις 7 ο ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Politico για τις ευρωεκλογές: Διπλασιάζει έδρες η ΝΔ, στις 7 ο ΣΥΡΙΖΑ
Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και διπλασιασμό των εδρών της προβλέπει το Politico για τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Στις 10 ποσοστιαίες μονάδες εκτιμά την διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου η ιστοσελίδα Politico.

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας εκτιμάται στο 35,2%, 13 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2014, με το οποίο είχε εξασφαλίσει 5 ευρωβουλευτές. Οι βουλευτές της σύμφωνα με την εκτίμηση του Politico αναμένεται να είναι 9.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σύμφωνα με το Politico στο 25,74% ελάχιστα μικρότερο δηλαδή από το 26,5% του 2014, το οποίο παρόλα αυτά, φαίνεται να του εξασφαλίζει 7 ευρωβουλευτές, έναν περισσότερο από την προηγούμενη διαδικασία.

Στο 7,4% υπολογίζεται το Κίνημα Αλλαγής και στο 7,3% η Χρυσή Αυγή, που παίρνουν από δύο ευρωβουλευτές, ενώ το ΚΚΕ φαίνεται να έχει άνοδο από το 6,1% στο 6,8%, να χάνει όμως τον έναν από τους 2 ευρωβουλευτές του. Χωρίς ευρωβουλευτές φαίνεται πως θα μείνουν Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ πιο κοντά στην εκπροσώπησή τους στο Ευρωκοινοβούλιο σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, φτάνουν η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: reader.gr