Παππάς: «Ο Μαρινάκης διώκεται για την μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ελλάδα» (vid)

Gazzetta team
Παππάς: «Ο Μαρινάκης διώκεται για την μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ελλάδα» (vid)
Σφοδρή επίθεση του Νίκου Παππά στον Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του.

«Η ουσία είναι ότι εδώ γεννήθηκε κάτι από την ανάρτηση υποψήφιου ευρωβουλευτή, ο οποίος και ο ίδιος επιθυμεί να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος που διεκδικεί τη θέση του στον πολιτικό στίβο και είναι ανοικτός στην κριτική. Δικαίως δημιουργούνται ερωτηματικά σε σχέση με τη στάση της ΝΔ για τους ανθρώπους με αναπηρία. Η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση και στον Πολάκη και σε μια κυβέρνηση που έχει κάνει πολλά για τα άτομα με αναπηρία και το ερώτημα παραμένει: Η ΝΔ θεωρεί ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δικαιούνται θετικών διατάξεων του νόμου και πρέπει να τους διασφαλίζουμε τους όρους για τη δική τους πορεία ή όχι; ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας χθες βράδυ στην ΕΡΤ, για την υπόθεση Κυμπουρόπουλου.

Απαντώντας για το αν η πρόταση μομφής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας αντιπερισπασμός, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σχολίασε ότι «η ΝΔ θα πηγαίνει από αντιπερισπασμό σε αντιπερισπασμό. Εδώ υπάρχει όμως ένα ζήτημα: το πώς τα μίντια αντιμετωπίζουν αυτά» πρόσθεσε λέγοντας ότι και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και άτομο με κινητικά προβλήματα, ο κ. Ρέλλας, ο οποίος πήγε σε κανάλι για να μετέχει σε συνέντευξη, του ακύρωσαν τη συμμετοχή. «Θα περίμενα να βγει μια καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» για αυτό, υπογράμμισε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι θα «ήταν ευχής έργο να φτάσουμε σε ευρύτατες συναινέσεις για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων που δεν μπορούν από μόνοι τους».

Απαντώντας για την επίθεση Μαρινάκη, σημείωσε ότι «ο κ. Μαρινάκης δικαιούται να λέει όποια ανακρίβεια θέλει. Είναι ένας υπόδικος, έχει δίκη για τα στημένα στο ποδόσφαιρο και διώκεται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ελλάδα, δύο τόνους ηρωίνης και το τελευταίο του καταφύγιο είναι το κουτσομπολιό». Τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον στις τηλεοπτικές άδειες για να συμπληρώσει: «Ο κ. Μαρινάκης νομίζει ότι εμείς τον εκδικούμαστε επειδή δεν μας έκανε κάποια χάρη. Η κυβέρνηση ούτε καλοπιάνει, ούτε αποπαίρνει κανέναν. Νομοθετεί».

Και συνεχίζοντας ανέφερε: «Έχουμε δικαιωθεί πλήρως (σ.σ. για τις τηλεοπτικές άδειες). Θυμίζω ότι οι εκπέμποντες τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν εξαπολύσει ανηλεή πόλεμο και εναντίον μου και εναντίον της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει δυσκολία να ερμηνεύσει κανείς τη στάση του (σ.σ. Μαρινάκης). Όταν κορυφώθηκε η κόντρα με τον Π. Καμμένο, λόγω της κατάθεσης Γιαννουσάκη, εκεί είχαμε ακραία πολεμική που κρατάει μέχρι τώρα. Και αυτό που είπε ο κ. Καμμένος ότι ο κ. Μαρινάκης προσέφερε την ανταλλαγή του τύπου "σας δίνω τον ΔΟΛ για να διώξετε τον Καμμένο" αυτό δεν θα το διαψεύσω».

Απαντώντας για τις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι "πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ο Παππάς" ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε: «Το να κατηγορεί εμένα ο κ. Μητσοτάκης ότι είμαι πίσω από κάθε σκάνδαλο είναι σαν να λέω εγώ ότι έχει κομμουνιστικές ρίζες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι περήφανος συνεχιστής μιας πολιτικής παράδοσης που έχει σχετιστεί με όλες τις στιγμές της πολιτικής ανωμαλίας στην Ελλάδα. Από την αποστασία του 1965, μέχρι τις επιταγές Αλαφούζου, οι οποίες είχαν γίνει φειγ βολάν και που δήλωνε ο πατέρας Αλαφούζος τότε ότι στον Κ. Μητσοτάκη είχε δώσει λεφτά, αλλά χάλασε η σχέση τους διότι του ζητούσε συνέχεια. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, είναι ένας ηθικός πολυτραυματίας και από πού να το πιάσει κανείς: από την εμπλοκή των στελεχών του στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ; Από την εμπλοκή στο σκάνδαλο της Νοβάρτις; Από το γεγονός ότι έπαιρνε δάνεια για την εφημερίδα του, η οποία δεν λειτουργούσε και τα "πιστόλιαζε"; Από το γεγονός ότι ο οικογενειακός του προϋπολογισμός χρηματοδοτείται από μια οφ σορ εφοπλιστή για τον οποίο δεν μας έχει πει ποιος είναι για να ξέρουμε και εμείς και οι πολίτες, εάν κάποιες τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη είναι κατά παραγγελία του εφοπλιστή που τον χρηματοδότησε. Επειδή, ο κ. Μητσοτάκης ανήκει σε μια οικογένεια που διάγει βίο ανθόσπαρτο, έναν βίο που διάγουν οι μεγιστάνες του πλούτου και έχει συσσωρεύσει αυτή η οικογένεια έναν πλούτο, ο οποίος δεν βγαίνει από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Μάλλον η συνταγή για να κρατιέται αυτό το στυλ ζωής δεν είναι απλώς να "πιστολιάζεις" τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, και να ενισχύεις τον προϋπολογισμό σου από τις οφ σορ. Πρέπει να μισείς και τους φτωχούς. Δηλαδή, την ώρα που το δάνειό σου δεν εξυπηρετείται και παίρνεις ευνοϊκές ρυθμίσεις, να λες να καταργηθεί και το 8ωρο. Την ώρα που διασφαλίζεις για την οικογένειά σου χρήματα από οφ σορ, να λες πρέπει να καταργηθούν τα επιδόματα. Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και δεν θα γυρίσει στην εποχή που την Ελλάδα τη διαφέντευαν δυο τρία πολιτικά τζάκια, η Νοβάρτις και η Ζίμενς. Οι τρόφιμοι του Χριστοφοράκου να είναι πιο μετρημένοι σε αυτά που μας κατηγορούν. Ο κ. Μητσοτάκης, όταν έχει μιλήσει ο κ. Μαρινάκης λίγο πριν, καλό είναι να μην τοποθετείται και αυτός δημόσια, γιατί τον πρωτεύοντα ρόλο στο αντιπολιτευτικό πολιτικό εκδοτικό μπλοκ τον έχει ο κ. Μαρινάκης, όπου ο Μητσοτάκης απλά ήρθε ως κακόφωνη ηχώ αυτών που είπε. Αυτή είναι η κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκεί την πηγαίνουν την κεντροδεξιά παράταξη αυτοί οι οποίοι βρίσκονται στην ηγεσία της».

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «ενώ έχουν ειπωθεί τερατώδη ψέματα, για μένα επιλέγω να μην κινηθώ δικαστικά και το κάνω συνειδητά. Το πώς ζει και κινείται ο καθένας φαίνεται» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το Μαξίμου και ο Παππάς έχουν απαντήσει. Η ρητορική ότι δεν έχουμε απαντήσει είναι κομμάτι στρατηγικής και ο κόσμος το έχει καταλάβει».

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει βεντέτες με κανέναν, «νομοθετεί και βάζει σε τάξη τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα (…). Οι επιχειρηματίες μονίμως πιέζουν. Η κυβέρνηση κρίνεται από τον τρόπο που νομοθετεί και διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και αυτό το είχαν κάνει κουρέλι στις τηλεοπτικές άδειες οι προηγούμενοι και αυτό που δεν ήθελαν είναι να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι επιχειρηματίες».

Για το θέμα του Ν. Πετσίτη ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι είναι «ένα κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης, γιατί πρόκειται για μια μη υπόθεση. Αυτή είναι η θέση μας από την αρχή. Δεν έχω αρνηθεί ότι τον ήξερα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει υπουργική θέση που ποτέ δεν πήρε» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «εδώ μιλάμε για μια υπόθεση που δεν αφορά δημόσιο χρήμα» καταλήγοντας ότι υπάρχει και μια έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Πήραμε την πρωτοβουλία για κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο να μην έχει οφ σορ και η ΝΔ έτρεξε μακριά. Είπαμε για τους υπόχρεους πόθεν έσχες να δίνουν και τραπεζικούς λογαριασμούς και πάλι η ΝΔ δεν ψήφισε. Όταν σπας αυγά ταράζεις και κάποιες ισορροπίες που είναι διαμορφωμένες και αυτό ενοχλεί». Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «δίνει ενωμένη και αποφασισμένη τη μάχη απέναντι σε καταστημένες νοοτροπίες και συμφέροντα» προσθέτοντας ότι οι διαφωνίες είναι κάτι το αναμενόμενο μέσα σε ένα κόμμα.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει στρατηγική αποφασιστικότητα για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν κινητοποιεί κανείς υπέρ κανενός τη Δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να το έχουν καταλάβει όλοι».

Απαντώντας για την πολιτική της χώρας για το διάστημα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε: «γίνονται πολύ σοβαρά βήματα και είναι πολύ πίσω η περίοδος που η συζήτηση για τη διαστημική πολιτική της χώρας προκαλούσε ειρωνείες από άσχετους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο δορυφόροι στην ελληνική τροχιακή θέση, έχει δρομολογηθεί οι οικοδόμηση στην Ελλάδα, μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων και είχαμε και την επιτυχία με τη συμφωνία με τη ΝΑΣΑ όπου Έλληνες επιστήμονες θα κατασκευάσουν όχημα στο οποίο θα μπουν τα απαραίτητα σύνεργα για να γίνουν πειράματα στη Σελήνη και αυτό θα έχει ορίζοντα το 2022 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο λαός θα συνεχίσει την πορεία εξόδου από την κρίση και δεν θα γυρίσουμε πίσω σε εποχές Χριστοφοράκου. Ο λαός έχει δοκιμάσει δύο βασικές συνταγές: τη μία που έφερε την καταστροφή και μια της αριστερής, προοδευτικής πολιτικής που βγάζει τη χώρα στο ξέφωτο. Αυτή η πορεία θα συνεχιστεί».

Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ καλούμενος να απαντήσει στις δηλώσεις Μητσοτάκη περί μη συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η ΝΔ δεν θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές. «Πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει αποδείξει ότι μπορεί να οικοδομεί συναινέσεις, για να έχει η χώρα μια σταθερή κυβέρνηση» τόνισε.

«Η κα Γεννηματά έχει αποφασίσει να ταυτίζεται με τον κ. Μητσοτάκη και δεν έχει αποκλείσει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ» σχολίασε, απαντώντας για τα σενάρια συγκυβέρνησης.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, είμαι βέβαιος ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση και θα βάλουν μυαλό τότε ορισμένοι και θα κάτσουν να δημιουργήσουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα. Με την πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει και πολιτική και κοινωνική σταθερότητα» υπογράμμισε, κλείνοντας ο Ν. Παππάς ενώ σχολιάζοντας την παρουσία Βέμπερ στην Αθήνα σημείωσε ότι «οι θέσεις του είναι καταστροφικές για τα εθνικά συμφέροντα».