Επίθεση Τσίπρα σε Μαρινάκη: «Έχει αναλάβει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ»

Gazzetta team
Επίθεση Τσίπρα σε Μαρινάκη: «Έχει αναλάβει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ»
Ο πρωθυπουργός από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται επιτέθηκε εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, απαντώντας στις σημερινές αναφορές του επιχειρηματία.

Στους ισχυρισμούς του Βαγγέλη Μαρινάκη περί προσέγγισής του από Παππά και Τσίπρα, απάντησε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του από την Καλαμάτα.

«Άκουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κ. Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της Ν.Δ» ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει:

«Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Γιατί τέτοιος πόνος; Γιατί τέτοιο άγχος; Γιατί τόση απελπισία; Να σας απαντήσω γιατί: Γιατί τα κόλπα, οι δουλειές κάτω από το τραπέζι, οι μίζες και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο, έρχονται στο φως. Γιατί δεν υπάρχει πια το μακρύ χέρι της εξουσίας να τα κρύψει κάτω από το τραπέζι. Γιατί δεν υπάρχει κανένας πλέον να πει στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της. Με μας όλα αυτά τέλος».

Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ακόμα ότι «Τους πιάνει απελπισία όσο σκέφτονται ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουν ούτε οι κατασκευαστές δημοσκοπήσεων, ούτε οι κατασκευαστές ειδήσεων. Στις εκλογές ψηφίζουν οι πολλοί. Και θα τους οδηγήσουν οριστικά στη θέση που τους αξίζει. Στο περιθώριο. Και πολλούς από αυτούς στο ακροατήριο της Δικαιοσύνης. Και επειδή αυτό το γνωρίζουν καλά, γίνονται ακόμη πιο χυδαίοι και πιο επιθετικοί».

Μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν» για να συμπληρώσει: «Είναι ένας άνθρωπος φτιαγμένος από τα τζάκια, ταγμένος για τα τζάκια και την ολιγαρχία. Και όταν προσπαθεί να παραστήσει κάποιον άλλο, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό».

Περιγράφοντας τέλος το δίλημμα των Ευρωεκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα»:

«-Τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους

-Τη φοροασυλία του πλούτου ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς

-Το ασφαλιστικό Πινοσέτ ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα

-Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας

-Τα δωράκια στην ολιγαρχία ή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα

-Δηλαδή την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών».

Πηγή: reader.gr