Προβάδισμα 7% για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση, τρίτη θέση για το ΚΙΝΑΛ (pics)

Gazzetta team
Προβάδισμα 7% για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση, τρίτη θέση για το ΚΙΝΑΛ (pics)
Μειωμένη εμφανίζεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση για Ευρωπαϊκές και Εθνικές κάλπες που πραγματοποίησε η Metron Analysis για λογαριασμό του Alpha. Στις 7,3 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, στις 7,8 η αντίστοιχη για τις Εθνικές.

Η Metron Analysis παρουσίασε και δυο σενάρια «εκτίμησης ψήφου». Στo μεν πρώτo, μοιράζοντας αναλογικά τους αναποφάσιστους στα ποσοστά όπως αυτά καταγράφονται στην πρόθεση ψήφου, στo δε δεύτερo στέλνοντάς τους, σε ό,τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.

Στο α’ σενάριο, η διαφορά της ΝΔ ξεπερνά τις 10 μονάδες και η Ελληνική Λύση βρίσκεται εντός Βουλής, στο δε δεύτερο, η διαφορά πέφτει μόλις στο 6,6% και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκεται εκτός. Σε αμφότερα τα σενάρια, η Νέα Δημοκρατία, εμφανίζεται να κατακτά την αυτοδυναμία.

Εκπλήξεις πάντως υπάρχουν και στη σειρά των κομμάτων που ακολουθούν. Έτσι για πρώτη φορά η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται πέμπτο κόμμα, πίσω τόσο από το Κίνημα Αλλαγής, όσο και από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 27,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,9%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 4,6%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, είναι ελάχιστα μεγαλύτερη, με τη Νέα Δημοκρατία στο 28,8% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 21%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται και πάλι το Κίνημα Αλλαγής με 6,7%, ενώ η Χρυσή Αυγή αυτή τη φορά εμφανίζεται πάνω από το ΚΚΕ με 5,1% έναντι 5%.

Πιο κοντά στην είσοδό της στη Βουλή, εμφανίζεται η Ελληνική Λύση με 2,4%, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 11% των ερωτηθέντων.

Ερωτώμενοι σχετικά με το πόσο ενδιαφέρονται για τις επικείμενες ευρωεκλογές, οι πολίτες απαντούν, 33% αρκετά, 27% πολύ, 21% όχι και τόσο και 19% καθόλου.

Πηγή: reader.gr