Ο Κοσκωτάς μιλά για τον Ολυμπιακό και την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές

Gazzetta team
Ο Κοσκωτάς μιλά για τον Ολυμπιακό και την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές
Ο Σταύρος Κοσκωτάς μιλάει για την υποψηφιότητά του στον Πειραιά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Το στίγμα του για την απόφαση να κατέβει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Πειραιάς σε τάξη», έδωσε ο Σταύρος Κοσκωτάς μιλώντας στην «Ελεύθερη Ώρα».

Εκεί αναφέρθηκε για το πως προέκυψε η αγάπη του για την Πειραιά, τον Ολυμπιακό, αλλά και τους στόχους του.

«Από την εποχή που αποκτήσαμε τον Ολυμπιακό δέθηκα με τον Πειραιά, λάτρεψα τον Θρύλο και τους Πειραιώτες με αποτέλεσμα όλα αυτά που καταφέραμε να κάνουμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα εκείνη την εποχή. Και σήμερα θέλω να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Πειραιά για έναν πιο όμορφο, άνετο, λειτουργικό και οικονομικά ανεξάρτητο τρόπο ζωής. Ο Κώστας Νιζάμης αδελφικός φίλος μου ζήτησε να τον βοηθήσω στον αγώνα που δίνει στις δημοτικές εκλογές του 2019. Ο Κώστας είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, οικογενειάρχης, με τρομερή ηθική και δυνατά πιστεύω στο τρίπτυχο: Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια. Εκτίμησα την πρότασή του και αποφάσισα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για έναν σκοπό που ενστερνίζομαι και εγώ και δεν είναι άλλος από το σύγχρονο και ανεξάρτητο Πειραιά που θα κρατήσει όμως την παραδοσιακή του ομορφιά και ζεστασιά».

Αναφορικά με τα προβλήματα του Δήμου, είπε: «Η καθαριότητα, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, η έλλειψη πράσινου και χώρου άθλησης, η έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη του Πειραιά και το μεγάλο πρόβλημα του οδικού δικτύου, χωρίς να υπάρχει κανένα πλάνο διόρθωσής του μέχρι σήμερα. Τέλος, η έλλειψη πόρων στα ταμεία του Δήμου που δεν τον αφήνει να λύσει τα προβλήματα των κατοίκων του Πειραιά. Όλα αυτά τα προβλήματα δε λύνονται δίχως την αύξηση των πόρων που έχει ο Δήμος ώστε να μπορεί να υλοποιήσει αυτά που απαιτούνται για τον κάθε τομέα, είτε με ανανέωση μηχανημάτων είτε με την πρόσληψη νέων εργαζομένων, τα οποία μπορούν να επιτευχθούν μέσω των πιέσεων προς την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση για να καταφέρει ο Δήμος Πειραιά να αποκτήσει τα ποσά που του αναλογούν».

Για άλλα θέματα που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα: «Ο Πειραιάς έχει το μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από οποιονδήποτε άλλο σύλλογο της χώρας και με φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια σε έναν πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Ο Θρύλος Ολυμπιακός με τις τόσες διακρίσεις του, με έναν ηγέτη του βεληνεκούς του Βαγγέλη Μαρινάκη που άλλος σύλλογος στην Ελλάδα δεν έχει και πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα ήθελαν να είχαν, θα πρέπει να δημιουργηθούν στον Πειραιά οι αντίστοιχοι χώροι άθλησης και πρασίνου ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε τους επόμενους πρωταθλητές, ολυμπιονίκες και εκπροσώπους του αθλητισμού αντί να χάνουμε τέτοια ταλέντα στο εξωτερικό και να ψάχνουμε να βρούμε αθλητές σε άλλες χώρες. Το επιπλέον πράσινο θα δώσει το απαραίτητο οξυγόνο όχι μόνο στην νεολαία αλλά και στην τρίτη ηλικία να βρίσκει ηρεμία, γαλήνη και να παίρνει δυνάμεις για το αύριο. Όλα αυτά που αναφέρουμε δε γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται σχεδιασμός, υπομονή και πάνω από όλα συνεργασία στη διαμόρφωση ή αλλαγή σημερινών νομοθετικών πλαισίων ώστε ο κάθε δήμος να παίρνει αυτό που του αντιστοιχεί από την Περιφέρεια και το Κράτος και όχι απλά αυτό που αποφάσισε κάποιος, κάποτε σε κάποιο υπουργικό γραφείο. Επίσης, εάν ήμασταν στα ηνία του Δήμου Πειραιά πέρα από τους δημοτικούς συμβούλους θα δημιουργούσαμε και μία συμβουλευτική επιτροπή από ειδικούς και αρμοδίους που θα συμβούλευαν και θα καθοδηγούσαν τη δημοτική αρχή, όχι βάση προσωπικών επιλογών αλλά βάση επιστημονικών προσεγγίσεων, για να μπορούμε να υλοποιήσουμε δίχως να χάσουν οι παραδοσιακές γειτονιές του Πειραιά τη ζεστασιά, την ανθρωπιά και τη σχέση που έχει ο γείτονας με τον γείτονα. Όλα τα παραπάνω που συζητάμε μπορούν να γίνουν σκοπός ζωής και πραγματικότητα και να μη μείνουν μόνο ως όραμα, μαζί με τη βούληση και την ψήφο των Πειραιωτών που αγωνίζονται καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από πολιτικούς και «καλοθελητές» που μόνο στόχο έχουν το προσωπικό κέρδος».