Υποψήφια Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο είχε μέλος της Χρυσής Αυγής στο συνδυασμό της και τον «τελείωσε» μετά τις αντιδράσεις

Gazzetta team
Υποψήφια Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο είχε μέλος της Χρυσής Αυγής στο συνδυασμό της και τον «τελείωσε» μετά τις αντιδράσεις
Αντιδράσεις έφερε μία υποψηφιότητα στο συνδυασμό της υποψήφιας δημάρχου Λέσβου, Εριφύλλης Χιωτέλλη, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ είναι ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα.

Μετά πάντως από τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα, η κυρία Χιωτέλλη τον έθεσε εκτός συνδυασμού.

Σύμφωνα με το Lesvospost.com, ο Δημήτρης Κόρακας, ο οποίος κατάγεται μεν από την Λέσβο αλλά κατοικεί μόνιμα στα Ιωάννινα, όπου μάλιστα διατηρεί και το δικό του φροντιστήριο, είναι ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής στα Γιάννενα, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του κόμματος και μάλιστα ως ομιλητής, εμφανίζεται ως φανατικός οπαδός του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής ενώ το φροντιστήριο του έχει γίνει στόχος αναρχικών ομάδων.

Ο κ. Κόρακας, σύμφωνα με το Lesvospost.com μέχρι τις προηγούμενες εκλογές ήταν φανατικός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, με δεκάδες εμφανίσεις, ενώ πολλά άρθρα και κείμενα που τον αφορούν δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες της περιοχής.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, μετά τις εκλογές επέστρεψε ξανά στην ΝΔ από όπου και είχε ξεκινήσει ως φοιτητής και τώρα εμφανίζεται να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Εριφύλλης Χιωτέλλη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέλος» μετά το σάλο

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Κορακα με την υποψήφια Δήμαρχο Μυτιλήνης Εριφύλλη Χιωτέλλη η ίδια με δήλωση της στο Facebook δηλώνει πως «Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Δημήτρης Κόρακας, δεν είναι πλέον υποψήφιος με τον συνδυασμό μας. Το πρόσφατο παρελθόν του κ. Κόρακα και η δράση που έχει αναπτύξει στα Γιάννενα, τα προηγούμενα χρόνια, με τίποτα δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας. Είναι ακριβώς στον αντίποδα!».

Πηγή: reader.gr