Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου μετά τον ντόρο για την σύνταξη της μητέρας της

Gazzetta team
Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου μετά τον ντόρο για την σύνταξη της μητέρας της
Την παραίτηση της υπέβαλε η υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου καθώς η αποκάλυψη ότι εισέπραττε επί περίπου 5,5 έτη παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, εξελίχθηκε σε μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα παρουσίαζε καταδικαστική απόφαση εις βάρος της υποψήφιας ευρωβουλευτού από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Το Δικαστήριο είχε καταδικάσει τη Μυρσίνη Λοΐζου σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή επειδή εξακολουθούσε να εισπράττει παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη των 700 ευρώ της μητέρας της που είχε πεθάνει.

Παρότι αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος «κάλυψε» τη Μυρσίνη Λοΐζου, εντούτοις πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται πως υπήρξε διάχυτος προβληματισμός από την καταδικαστική απόφαση που αποκαλύφθηκε εις βάρος της κυρίας Λοΐζου.

Αρχικά, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει άμεσα τη Μυρσίνη Χρηστίδου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σημείωσε πως «η Μυρσίνη Λοΐζου αναδεικνύει το το αξιακό πλαίσιο των επιλογών Τσίπρα.

«Εμείς έγκαιρα ασκήσαμε κριτική στις προκλητικές τοποθετήσεις της κυρίας Λοΐζου για την βία και την τρομοκρατία. Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας συμπληρώνουν το προφίλ των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, αναφορικά με τη Μυρσίνη Λοΐζου.

«Κατά συνέπεια αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το αξιακό πλαίσιο των επιλογών του κύριου Τσίπρα», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Δανέλλης, πρόκρινε κι αυτός με τη σειρά του την απόσυρση Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο.

«Ναι, νομίζω πρέπει να αποσυρθεί. Όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα, παρά την γενικευμένη υποκρισία που υπάρχει, γιατί βλέπετε στο δημόσιο στίβο πόσα πρόσωπα ελέγχονται».

«Κάθε Έλληνας πολίτης, ιδιαίτερα όποιος εκτίθεται στο δημόσιο στίβο πρέπει να είναι καθαρός», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα η υποψήφια ευρωβουλευτής επί 69 μήνες εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της, η οποία είχε πεθάνει.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στην απόφαση του δικαστηρίου, η κυρία Λοΐζου δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα 52.000 ευρώ για 69 μήνες.

Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις το ποσό έχει φτάσει τα 94.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις 28 Φεβρουαρίου 2017 καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε 2 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πηγή: reader.gr