Ο Πολάκης πήρε τη ντουντούκα για να μιλήσει στην ΠΟΕΔΗΝ (vid)

Gazzetta team
Ο Πολάκης πήρε τη ντουντούκα για να μιλήσει στην ΠΟΕΔΗΝ (vid)
Αντιπαράθεση μεταξύ του αναπλ. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, κατά τη συγκέντρωση καθαριστριών από διάφορα νοσοκομεία της χώρας που διεκδικούν μονιμοποίηση, σύσταση οργανικών θέσεων ή παράταση των συμβάσεών τους μέχρι να διεξαχθεί ενιαίος διαγωνισμός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βγήκε αιφνιδιαστικά από το υπουργείο, πήρε τον τηλεβόα των συγκεντρωμένων, και άρχισε να μιλάει την ώρα που ο προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων αντιδρούσε έντονα στα λεγόμενα του κ. Πολάκη.

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε «τυφλή εμπιστοσύνη» από τις διαδηλώτριες, λέγοντας ότι εργάζεται για τα δικαιώματά τους, ενώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ απευθύνθηκε ειρωνικά λέγοντας «σταμάτα μωρέ, το βρήκες το υπουργείο;», αναφερόμενος στο περιστατικό με το λάθος της ΠΟΕΔΗΝ οταν αντιπροσωπεία προσπάθησε να πραγματοποιήσει συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας,

Την ίδια ώρα, ο κ. Γιαννάκος προσπαθούσε μάταια να πάρει τον τηλεβόα από τον υπουργό, που μόλις ολοκλήρωσε την ολιγόλεπτη ομιλία του ξαναμπήκε στο υπουργείο Υγείας, με τον πρόεδρο του ΠΟΕΔΗΝ να τού ζητά μάταια να ακούσει τον αντίλογο.

Η ΠΟΕΔΗΝ στήριξε την κινητοποίηση των καθαριστριών, με στάση εργασίας που κήρυξε από τις 9 έως τις 12 το πρωί.

Πηγή: Reader.gr