Ευρωβουλευτής της χρονιάς η Μαρία Σπυράκη

Gazzetta team
Ευρωβουλευτής της χρονιάς η Μαρία Σπυράκη
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη βραβεύτηκε στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία.

«Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες που εργάζονται και δημιουργούν με καινοτόμους τρόπους για να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι σημαντικό για όλους μας να κάνουμε μία νέα αρχή για να επαναπροσδιορίσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον». Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατά τη βράβευσή της ως «Ευρωβουλευτής της Χρονιάς» στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία.

Οι Ευρωβουλευτές της Χρονιάς επιλέγονται από το σύνολο των 751 ευρωβουλευτών, με βάση τις προτάσεις που κάνουν φορείς, οργανώσεις πολιτών και ενώσεις που εκπροσωπούν πανευρωπαϊκά τη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η κ. Σπυράκη διακρίθηκε σε μία ανοιχτή διαδικασία με βάση τη νομοθετική δραστηριότητά της αλλά και την παρουσία της στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα, ενώ ήταν η μοναδική Ελληνίδα υποψήφια μεταξύ των 45 ευρωβουλευτών που έφτασαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.

Συνολικά, βραβεύτηκαν 15 ευρωβουλευτές σε 15 διαφορετικές κατηγορίες που αντιστοιχούν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Ανάπτυξη, στην οποία βραβεύτηκε η κ. Σπυράκη, συνυποψήφιοί της ήταν ο Γερμανός ευρωβουλευτής, εισηγητής του Horizon Europe, Christian Elher (Κρίστιαν Έλχερ), και η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, Patrizia Toia (Πατρίτσια Τόια), επικεφαλής της ιταλικής αντιπροσωπείας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.