Τσίπρας: «Με γαργαλάνε για εθνικές εκλογές τον Μάιο αλλά δεν θα γίνει αυτό»

Gazzetta team
Τσίπρας: «Με γαργαλάνε για εθνικές εκλογές τον Μάιο αλλά δεν θα γίνει αυτό»
O πρωθυπουργός επέμεινε στην θέση του για εθνικές εκλογές το προσεχές φθινόπωρο, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε αρκετές πιέσεις για τριπλές εκλογές τον Μάιο.

Ότι του φαινόταν ελκυστικό το ενδεχόμενο των τριπλών εκλογών τον Μάιο, άφησε να εννοηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην «ανοιχτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης» που διοργανώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στο Θέατρο Κιβωτός.

«Αν και πολλοί με έχουν «γαργαλήσει» να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό», τόνισε, για να υπογραμμίσει τη σημασία που έχουν οι επικείμενες ευρωεκλογές.

Σχολίασε ότι μέσα σε αυτή την πενταετία υπήρξαν και μηνύματα ελπίδας, υπήρξαν όμως και πολλά αρνητικά γεγονότα και «βρισκόμαστε άλλη μια φορά μπροστά σε κρίσιμες επιλογές».

Είπε ακόμα ότι «είναι κρίσιμες ευρωπαϊκές εκλογές για το μέλλον της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας και πως οι νέοι θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν». «Η ευρωπαϊκή ιδέα της ενοποίησης δεν είναι μια ιδέα συντηρητική, παρότι τη διαχειρίστηκαν συντηρητικές δυνάμεις, αλλά ριζοσπαστική, ρηξικέλευθη και προοδευτική», υπογράμμισε.

Πηγή: reader.gr