Όλες οι κινήσεις του πρωθυπουργού τα τελευταία 24ωρα έχουν ως επίκεντρο τις ευρωκάλπες και τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση θα συγκροτήσει ένα συμπαγές και ισχυρό αριστερό και προοδευτικό μέτωπο απέναντι στις δυνάμεις του νεοφιλευθερισμού και της ακροδεξιάς. Ένα θεαματικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι για το Μαξίμου το καλύτερο εισιτήριο για την νίκη στην εθνική αναμέτρηση τονίζουν κυβερνητικές πηγές που πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «κλειδώνει» τις κάλπες για το Φθινόπωρο.

Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα και στις 9 εβδομάδες που απομένουν ως τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση θα επιδιώξει να καλύψει την απόσταση με την Νέα Δημοκρατία, ακόμη κι αυτή που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Καθώς ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τις περισσότερες μετρήσεις της κοινής γνώμης με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να καταγγέλει στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας ότι την νύχτα των ευρωεκλογών θα αποκαλυφθεί η απάτη τους.  Ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με την ολοκλήρωση της σύνθεσης του ευρωψηφοδελτίου, η πλήρης εικόνα του οποίου θα αποκαλυφθεί στις 27 Μαρτίου στην ανοιχτή διαδικασία που θα λάβει χώρα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο με την συμμετοχή όλων των δυνάμεων, κομμάτων, συλλογικοτήτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας. Το Μαξίμου κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ως προς τα πρόσωπα που θα ζητήσει να πλαισιώσουν την ευρωλίστα όμως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον Πέτρο Κόκκαλη. Σε ό,τι αφορά τον Παναγιώτη Γιαννάκη μολονότι το περιβάλλον του κορυφαίου αθλητή αναφέρει ότι δεν έχει «κλείσει» τίποτα, το Μαξίμου υπονοεί ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

 

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός συνάντησε στο Μαξίμου τους πρώτους νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές ενώ απόψε συζητά με νέους στο Θέατρο Κιβωτός για τις προκλήσεις των ευρωεκλογών στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε μία εκδήλωση-πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου.