Τελικά ο Τζιτζικώστας δεν μετονόμασε σε "VeryMacedonia" την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Gazzetta team
Τελικά ο Τζιτζικώστας δεν μετονόμασε σε "VeryMacedonia" την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Πριν από μία εβδομάδα, η είδηση περί «μετονομασίας της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε "VeryMacedonia"» έκανε την εμφάνισή της σε αρκετές ιστοσελίδες του ελληνικού Ίντερνετ.

Επειδή, όμως, μερικές φορές τα φαινόμενα απατούν, οφείλουμε την δημόσια αποκατάσταση, καθώς η είδηση όπως αναπαράχθηκε είναι αναληθής.

Πιο συγκεκριμένα, το portal verymacedonia.gr είναι υπαρκτό, εντούτοις όμως δεν αποτελεί την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά μία ιστοσελίδα με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση της προβολής της περιοχής για τουριστικούς λόγους.

Το εν λόγω portal δημιουργήθηκε το 2013 στα πλαίσια μίας καμπάνιας με την έγκριση και την πιστοποίηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την επίτευξη τουριστικού branding της περιοχής, ενώ η ονομασία και συγκεκριμένα το πρόθεμα "very" προφανώς δεν είχε καμία σύνδεση με τις αντιδράσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως συνδέθηκε αρχικά, καθώς αποτέλεσε προϊόν έμπνευσης τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την έναρξη οποιασδήποτε συζήτησης για την επίλυση των διαφορών περί ονομασίας με την Βόρεια Μακεδονία.

Ως εκ τούτου, ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δεν θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη τόσο στην δημιουργία του portal (καθώς εξελέγη το 2014 μετά την έναρξη της καμπάνιας) αλλά ούτε και στην «μετονομασία» της ιστοσελίδας της περιφέρειας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να είναι το www.pkm.gov.gr, ενώ το portal verymacedonia.gr συνεχίζει να διαφημίζει τις ομορφιές της περιοχής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πληροφορίες: ellinikahoaxes.gr