Πολάκης για κάπνισμα: «Το έχω κόψει τρεις φορές και πάντα το ξαναρχίζω λόγω δουλειάς»

Gazzetta team
Πολάκης για κάπνισμα: «Το έχω κόψει τρεις φορές και πάντα το ξαναρχίζω λόγω δουλειάς»
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξομολογήθηκε τις αποτυχημένες απόπειρες να κόψει το κάπνισμα και δήλωσε σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρει...

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε πρόσφατα από την οργή του Επιτρόπου Υγείας, Βιτένις Αντριουκαΐτις για την εικόνα του Παύλου Πολάκη να καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξομολογείται ότι πλησιάζει η ώρα που θα κόψει το κάπνισμα και την προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι τώρα.

«Εγώ έχω κάνει τρεις απόπειρες να το κόψω. Και τις τρεις φορές, το ξεκίνησα με τον ίδιο τρόπο. Βράδυ, μετά από πολύ βαρύ χειρουργείο. Έτσι έγινε. Αυτό δεν αλλάζει με νόμο», δηλώνει ο Παύλος Πολάκης.

Τονίζει ότι γνωρίζει τη βλάβη που του προκαλεί ενώ κάνει λόγο για «στήσιμο»: «Είναι προφανές το στήσιμο που έχει γίνει με το γεγονός ότι καπνίζω. Έχω απόλυτη γνώση τι βλάβη μου προκαλεί, και έχω απόλυτη πεποίθηση ότι, όπως έκανα άλλες επιλογές στη ζωή μου, έρχεται η ώρα που θα κάνω και αυτή...», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Κανείς νομίζω δεν έχει διαφορετική γνώμη, ότι εκείνο που θα αλλάξει τα πράγματα είναι μια τεράστια εκστρατεία, στις μικρές ηλικίες. Αυτό είναι το σημείο τομή, το σημείο καμπή. Μπορεί να επιβάλλουμε απαγορεύσεις αλλά αυτό δεν είναι λύση για το κάπνισμα. Η λύση είναι να μην το επιλέγεις. Να μαθαίνεις από πολύ μικρός τι σου προκαλεί το κάπνισμα και να μην το επιλέγεις», κατέληξε ο Παύλος Πολάκης.