Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να μην αλλάξει ο κανονισμός για τις ΚΟ

Gazzetta team
Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να μην αλλάξει ο κανονισμός για τις ΚΟ
Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη της ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου, αναφορικά με το άρθρο 15 του Κανονισμού που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι υιοθετεί τη γνωμοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης την Πέμπτη, έκρινε ομόφωνα αρνητική την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Επί της ουσίας, προβλέπεται πως δεν μπορεί να υπάρξει ΚΟ χωρίς πέντε εκλεγμένους από το ίδιο κόμμα βουλευτές. Αυτό σημαίνει πως ο Αριστείδης Φωκάς που εξελέγη με τα ψηφοδέλτια της Ένωσης Κεντρώων πριν μετακινηθεί στο κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν προσμετράται στο άθροισμα των βουλευτών του κόμματος σε ό,τι έχει να κάνει με την... επιβίωσή της.

Έτσι η τύχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επαφύεται πλέον ολοκληρωτικά στο τι θα γίνει με την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε ότι θα δώσει τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου στη Βουλή μετά την ομιλία του.

Πηγή: Reader.gr