Βούτσης: Ονομαστικές όλες οι ψηφοφορίες πλέον στο Κοινοβούλιο

Gazzetta team
Βούτσης: Ονομαστικές όλες οι ψηφοφορίες πλέον στο Κοινοβούλιο
Ονομαστική ψηφοφορία θα διεξάγεται εφεξής για όλα τα νομοθετήματα της κυβέρνησης όπως ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Προς ώρας αυτή είναι η σύνθεση της Βουλής. Είναι φανερό πως εάν συνεχίσει το συγκεκριμένο αριθμητικό δεδομένο, τα νομοσχέδια θα τίθενται σε ονομαστική διότι προφανώς πρέπει να τοποθετούνται και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Είναι μια νέα πρακτική που δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση στηρίζεται απολύτως στην πλειοψηφία του κοινοβουλίου», είπε ο Νίκος Βούτσης.

«Για να συνηθίζετε στην απλή αναλογική», σχολίασε η Τασία Χριστοδουλοπούλου απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση.

Είχε προηγηθεί θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το αν πρέπει να προχωρήσει σήμερα ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τον Στρατηγικό Προγραμματισμό των προσλήψεων και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.

Πέρασε το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ

Απόλυτη πλειοψηφία εξασφάλισε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τον Στρατηγικό Προγραμματισμό των Προσλήψεων και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στην Ολομέλεια.

Το σχέδιο νόμου έλαβε επί της αρχής 153 «ναι», 124 «όχι» και 2 «παρών». Απόλυτη πλειοψηφία εξασφάλισε και η συντριπτική πλειονότητα των άρθρων.

Πηγή: reader.gr