Aύξηση κατώτατου μισθού: Θετική αντίδραση από την Κομισιόν

Gazzetta team
Aύξηση κατώτατου μισθού: Θετική αντίδραση από την Κομισιόν
Ναι με... αστερίσκους είπαν στην αύξηση του κατώτατου μισθού οι εκπρόσωποι των Θεσμών κατά τη συνάντησή τους με την υπουργό Εργασίας, αν και η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φέρεται να είναι σύμφωνη με την αύξηση του κατώτατου μισθού, αρκεί να είναι προσεκτική, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Επιπλέον η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια την υπουργό Εργασίας.

Νωρίτερα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Θεσμών και τους ενημέρωσε για το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, η ενημέρωση που έγινε αφορούσε την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την πρόοδο της οργανωτικής συγκρότησης του ΕΦΚΑ και το πλάνο δράσης για την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων.

Επίσης, σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου, η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους θεσμούς για τις δικαστικές διεκδικήσεις αναδρομικών από συνταξιούχους για την περίοδο πριν από την απόφαση του ΣτΕ του 2015.

Πηγή: insider.gr