Καταχειροκροτήθηκε ο Δένδιας: «Αρνούμαι να τοποθετηθώ για ένσταση κόμματος με σύμβολο την σβάστικα» (vid)

Gazzetta team
Καταχειροκροτήθηκε ο Δένδιας: «Αρνούμαι να τοποθετηθώ για ένσταση κόμματος με σύμβολο την σβάστικα» (vid)
Ο Νίκος Δένδιας καταφέρθηκε με επιθετικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με την τοποθέτησή του να καταχειροκροτείται από όλους τους παρόντες κυβερνητικούς βουλευτές.

Μια επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας στη Χρυσή Αυγή, προκάλεσε το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών να έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας. Ο Νίκος Δένδιας πήρε τον λόγο εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας κατακεραυνώνοντας τη νεοναζιστική οργάνωση.

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που έχει ως σύμβολό του τον αγκυλωτό σταυρό» ανέφερε σε εντονότατο ύφος ο Νίκος Δένδιας καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον λόγο μάλιστα εκ μέρους της συμπολίτευσης πήρε και ο Σταύρος Κοντονής, για να προσυπογράψει τα λόγια του Νίκου Δένδια.

Το απόσπασμα στο 5:04 του βίντεο του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Πηγή: reader.gr