Αχτσιόγλου: «Εμβληματικό μέτρο η αύξηση του κατώτατου μισθού»

Gazzetta team
Αχτσιόγλου: «Εμβληματικό μέτρο η αύξηση του κατώτατου μισθού»
«Κορυφαία και πλέον εμβληματική πράξη» χαρακτηρίζει την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού η υπουργός Εργασίας.

Η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει πως με την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση «υπηρετούμε το βασικό μας στόχο για την ενίσχυση της θέσης και του εισοδήματος των εργαζομένων».

«Δεν είναι η μόνη» αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου που παραπέμπει ακόμα στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και άλλα «μέτρα προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων που εισηγηθήκαμε και ψήφισε η Βουλή». «Αναμφίβολα βέβαια -υπογραμμίζει- η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία και τους εργαζομένους αυτού του τόπου».

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα οδηγήσει σε αύξηση συνολικά 24 επιδόματα που συνδέονται με αυτόν και τα οποία στηρίζουν περισσότερους από 280.000 συμπολίτες μας»,αναφέρει η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναφορικά, πάντα, με τα εργασιακά θέματα, η κ. Αχτσιόγλου κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία για «βαθιά προσβλητική για τους ανθρώπους του μόχθου» και «αλλοπρόσαλλη», στάση πίσω από την οποία κρύβεται -προσθέτει- ο εγκλωβισμός της αξιωματικής «σε ένα καταστροφολογικό αφήγημα το οποίο δεν λέει να αναθεωρήσει».

Σχετικά με την επόμενη μέρα από την ψήφο εμπιστοσύνης, η υπουργός τονίζει ότι «η σαφής εντολή που λάβαμε όχι μόνο είναι επαρκής αλλά συμπίπτει με τη λαϊκή βούληση». Κλείνοντας, η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει τη δυνατότητα να εκκινήσει ο διάλογος για ένα ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο -«κι αυτό είναι σίγουρα θετικό. Ο διάλογος όμως είναι μόλις στην αρχή του και θα είναι μακρύς και δύσκολος».