Νέα Δημοκρατία για debate: «Αν θέλει ο Τσίπρας, ας προκηρύξει τώρα εκλογές» (vid)

Gazzetta team
Νέα Δημοκρατία για debate: «Αν θέλει ο Τσίπρας, ας προκηρύξει τώρα εκλογές» (vid)
Με αιχμηρή ανακοίνωσή της Νέα Δημοκρατία απορρίπτει την πρόταση για debate του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σε debate τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών κατά τη συζήτηση για την για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε κι επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου όπου επανέλαβε το αίτημα για debate Τσίπρα - Μητσοτάκη.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, δεν ήταν θετική. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει:

«Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη βουλή. Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του σκοπιανού ζητήματος.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του.

Αυτήν τη διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνει και με τη σημερινή γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του.

Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στη βουλή γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί.

Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δε βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υ.Γ. Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».

Η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου: «Ο Μητσοτάκης φοβάται τα τετ α τετ»

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα.

Και συνεχίζοντας επισημάνει: «η χθεσινή ρηματική διακοίνωση που διευκρινίζει ότι ο όρος εθνικότητα αναφέρεται αποκλειστικά σε ιθαγένεια, ότι η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα και ότι η γλώσσα της γείτονος ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας».

«Κατανοούμε γιατί κρύβεται. Ωστόσο ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα. Τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους τον Οκτώβριο του 2019» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Τέλος, όσο για τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των βουλευτών» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.