Σίγουρο εμφανίζεται το Μαξίμου για τους 151

Gazzetta team
Σίγουρο εμφανίζεται το Μαξίμου για τους 151
Το βράδυ της Τετάρτης -εφόσον ανάψει το πράσινο φως και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής- θα γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, μετά την επισημοποίηση του τέλους της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Το Μαξίμου δεν φαίνεται να ανησυχεί καθόλου για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και μάλιστα αρμόδιοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι οι 151 έχουν «κλειδώσει» και θα συγκροτήσουν εκ των πραγμάτων μία νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Την ίδια αισιοδοξία εκπέμπει το πρωθυπουργικό επιτελείο και για την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία μάλιστα θα έρθει προς κύρωση στην Βουλή το συντομότερο δυνατόν ακόμη και ως το τέλος της εβδομάδας.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να τελειώνει άμεσα με τις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες ώστε να έχει στην διάθεσή του το επόμενο διάστημα να αναπτύξει πολιτικές που θα ενδυναμώσουν το κοινωνικό και προοδευτικό προφίλ της κυβέρνησής του. Προσώρας φαίνεται ότι θα αντικατασταθεί μόνο ο υπουργός Άμυνας με την ορκωμοσία του Ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη, κάτι που σημαίνει ότι οι όποιες άλλες καλύψεις των κενών θα γίνουν είτε μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης είτε μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειωτέον πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την κύρωση του Μακεδονικού ο Αλ.Τσίπρας προτίθεται να αποχωρήσει από το υπουργείο Εξωτερικών.

Εφόσον οι δύο κορυφαίας σημασίας ψηφοφορίες λήξουν θετικά για την κυβέρνηση Τσίπρα, τότε ο πρωθυπουργός απαλλαγμένος από την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης περί πολιτικής νομιμοποίησης θα έχει την δυνατότητα να καθορίσει τον χρόνο των εκλογών χωρίς πιέσεις και επιχειρήματα περί κυβέρνησης μειοψηφίας. Ο ίδιος βέβαια, όπως επεσήμανε και στις χθεσινές του δηλώσεις έξω από το Μαξίμου, επιμένει για κάλπες τον Οκτώβριο του 2019.

Οι τίτλοι τέλους στην κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν μπήκαν βεβαίως στην χθεσινή τους πρωινή συνάντηση. Η ρήξη είχε επέλθει παραμονή των Φώτων όταν ο κυβερνητικός εταίρος είχε υπονοήσει ότι ο πρωθυπουργός είναι μέρος αποστασίας και οριστικοποιήθηκε το Σάββατο κατά την διάρκεια του οποίου οι δύο, Τσίπρας και Καμμένος είχαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες. Ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε πιεστικά από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να τού πει εάν θα στηρίζει την κυβέρνηση διατηρώντας την εμπιστοσύνη του προς αυτήν και από την πλευρά του ο κ. Καμμένος φέρεται να ζήτησε να αποσυρθούν όλοι οι υπουργοί του και συγχρόνως να αποκλειστούν μελλοντικά από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρξε συμφωνία και το τέλος γράφτηκε χθες το πρωί και τυπικά.

Πηγή: Reader.gr