Τί είπαν Τσίπρας - Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου (vid)

Gazzetta team
Τί είπαν Τσίπρας - Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου (vid)
Πως η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου «κλείνει έναν κύκλο δύσκολο στις σχέσεις των δυο χωρών» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον πρώτο του χαιρετισμό, υποδεχόμενος την Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου ελάχιστα λεπτά μετά την αφιξή της στην Ελλάδα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεστε. Η τελευταία ήταν πριν πέντε χρόνια μεσούσης της κρίσης. Έρχεστε σε διαφορετική Ελλάδα που μετά από δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης και κοινωνικής ανασυγκρότησης.
Αυτό το διάστημα περάσαμε δυσκολίες και από κοινού τις ξεπεράσαμε. Αντιθέσεις, συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις όμως καταφέραμε να βρούμε μέσα από συνθέσεις και συμβιβασμούς λύσεις. Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι διατηρήσαμε την ευρωπαϊκή συνοχή ξεπερνώντας την ελληνική κρίση που ήταν και ευρωπαϊκή.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η Ελλάδα όχι μόνο βγαίνει από την κρίση, αλλά μετατρέπεται από μέρος της κρίσης σε μέρος της λύσης. Αποτελεί σημαντική χώρα στον πυρήνα της ΕΕ και πυλώνα σταθερότητας σε αποσταθεροποιημένη περιοχή. Είναι δύναμη που προβάλλει τη συνεργασία στα Βαλκάνια και στη ΝΑ Μεσόγειο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι. Έχουμε έναν κοινό κίνδυνο την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς κι άλλων αντιΕΕ δυνάμεων που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Όσοι πιστεύουμε την ευρωπαϊκή ιδέα θα ψάξουμε για λύσεις. Είμαι βέβαιος πως το ταξίδι σας που κλείνει ένα κύκλο δύσκολο στις σχέσεις των δυο χωρών» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Λακωνική εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, που ανέφερε: «Ήρθα πολύ ευχαρίστως για να συζητήσουμε διάφορα θέματα. Πέρασαν δύσκολα χρόνια, αλλά ενισχύσαμε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο ελληνικός λαός πέρασε πολύ δύσκολη φάση και η Ελλάδα τα κατάφερε παρά τις δυσκολίες και τη σκληρότητα των μέτρων.Τα Βαλκάνια θα είναι και το αντικείμενο των συζητήσεών μας».

Πηγή: reader.gr