Τσίπρας: «Δεν απειλούμε και δεν απειλούμαστε από κανέναν» (vid)

Gazzetta team
Τσίπρας: «Δεν απειλούμε και δεν απειλούμαστε από κανέναν» (vid)
Μηνύματα στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν αλλά και στον υπουργό Άμυνάς του Πάνο Καμμένο έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του από τη Σαμοθράκη όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

Απαντώντας στην επιθετική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι στους γείτονές μας που επανέρχονται με αχρείαστη και ακατανόητη ρητορική. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια αλλά με έργα. Με την ενεργή εξωτερική πολιτική που την έχει καταστήσει πυλώνα σταθερότητας. Η Ελλάδα ανακτά την θέση της στην περιοχή. Μέσα από διάλογο, αλληλεγγύη. Δεν είμαστε χώρα που απειλεί, αλλά έχουμε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, και είναι μια χώρα που δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν. Οι κραυγές και η επιθετική ρητορική, δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Θα συνεχίσουμε με σύνεση και αποφασιστικότητα, με ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα».

Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Λ.Α. Λέικερς με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Όσο για τον κυβερνητικό του εταίρο, τον οποίο βέβαια δεν κατονόμασε, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, όποιο και αν είναι το κόστος.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σ' αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ως εθνικά ωφέλιμο, δεν πρόκειται να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ αυτό που θεωρούμε και είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα. Προς τα έξω, παρά τις διαφορές στο εσωτερικό, οι Έλληνες είναι ενωμένοι και υπερασπίζονται την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας».

Όλα αυτά, στον απόηχο της νέας κόντρας με βαρύτατους χαρακτηρισμούς που έχει προκύψει μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου, με τον τελευταίο να εμφανίζεται οργισμένος, ενώ έχει ήδη συγκαλέσει την ΚΟ για την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή: reader.gr