Πάγκαλος: «Είμαι κάτω από το όριο της φτώχειας, ζω με 370 ευρώ τον μήνα»

Gazzetta team
Πάγκαλος: «Είμαι κάτω από το όριο της φτώχειας, ζω με 370 ευρώ τον μήνα»
Σε μία συνέντευξη που θα προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου υποστήριξε πως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δήλωσε έτοιμος να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Ακόμα και τα... δικά του μέτρα, ξεπέρασε αυτή τη φορά ο Θόδωρος Πάγκαλος με τις σκληρές του δηλώσεις κατά της κυβέρνησης, αλλά και τα όσα ισχυρίστηκε για την οικονομική του κατάσταση.

Ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, σημείωσε χαρακτηριστικά «Από τη μία κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα από ακροδεξιά και ακροαριστερά υποκείμενα. Από την άλλη, η βουλευτική μου σύνταξη ανέρχεται στο ποσό των 370 ευρώ».

Μάλιστα, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ξέσπασε σχετικά με την οικονομική του κατάσταση λέγοντας «εδώ και πέντε χρόνια μου έχουν κατασχέσει τη σύνταξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τους έχω τηλεφωνήσει πολλές φορές και ούτε μία δεν μου έχουν απαντήσει με σαφή τρόπο. Μη με ρωτάτε πώς ζω. Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος. Θα προσφύγω στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα τους κάνω δίκες και θα το γλεντήσουμε όλοι μαζί μετά τις εκλογές».

Τέλος, εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να ξαναεκλεγεί και πως θα καταγράψει λιγότερο από 20% ενώ προέβλεψε και αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Σχετικά με την δική του στάση στις εκλογές, ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία για τρίτη φορά στη ζωή του γιατί όπως αναφέρει: «Έχουμε εμφύλιο και οφείλω να είμαι εναντίον του κομμουνισμού στην όποια του μορφή. Ο κομμουνισμός δεν αποσείεται. Προλαμβάνεται».

Πηγή: reader.gr