O Μπουτάρης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Gazzetta team
O Μπουτάρης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης
Ο επί δύο θητείες δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέλθει εκ νέου ως υποψήφιος, ενώ την Πέμπτη αναμένονται κι οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, που βρίσκεται εδώ και 8 χρόνια στο «τιμόνι» του Δήμου και θεωρήθηκε μαζί με τον Γιώργο Καμίνη της Αθήνας, υποψήφιοι πέρα από «κομματικά στεγανά» αποφάσισε να μην είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κι αυτό ενώ είχε ήδη εξασφαλίσει την στήριξη, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του Κινήματος Αλλαγής, που ως ΠΑΣΟΚ τον στήριζε και σε όλες τις προηγούμενες μάχες.

Η απόφασή του ανακοινώθηκε σύμφωνα με το thessnews.gr στη συνεδρίαση της διευρυμένης εκτελεστικής επιτροπής, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παραμείνει δήμαρχος μέχρι το τέλος της θητείας του, στις 31/08/2019.

Ο Γιάννης Μπουτάρης στις εκλογές του 2010, υποστηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά, Δράση αλλά και την τότε ανεξάρτητη βουλευτή, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ σε εκείνες του 2014 τον στήριξαν οι ίδιες δυνάμεις, πλην της κ. Μπακογιάννη, η οποία είχε πλέον επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα παραχωρήσει την Τετάρτη συνέντευξη τύπου στις 12:00 ώστε να ενημερώσει δημόσια τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τις αποφάσεις του.

Πηγή: reader.gr