Καμμένος: Όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση (vid)

Gazzetta team
Καμμένος: Όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση (vid)
Υπό το τραγούδι Καλάσνικοφ του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, μπήκε ο Πάνος Καμμένος στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Α΄) που βρίσκεται στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καμμένος είπε: «To 2019 θα είναι έτος εκλογών. Και αυτές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο μετά το τέλος της τετραετίας είτε θα γίνουν τον Μάιο. Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν είναι και θα είναι μια έντιμη και δημόσια συνεργασία. Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος. Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να πάψουν οι διώξεις εναντίον τους όπως έκαναν Σαμαράς και Βενιζέλος.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ιντερ – Μίλαν και σούπερ αποδόσεις στη Serie A από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση. Ό,τι είχαμε να πούμε το λέμε ανοικτά έντιμα και καθαρά και εκεί που συμφωνούμε και εκεί που διαφωνούμε. Οφείλω να ξεκαθαρίσω το θέμα του χρόνου της συνεργασίας μας. Όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας του Μακεδονικού δηλαδή. Θέμα που για εμάς αποτελεί καταστατική δέσμευση με την γέννησή μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν μας ζήτησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπαναχωρήσουμε από την δική μας θέση. 'Εχουμε μπροστά μας μια συμφωνία την Συμφωνία των Πρεσπών. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν θα την στηρίξουμε. Η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Δηλαδή έρθει η συμφωνία στη Βουλή εκεί έντιμα και καθαρά εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση».

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

«Αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στην Κατοχή για την Μακεδονία του Αιγαίου. Αυτούς που αποτελούν συνέχεια της πολιτικής του Μουσολίνι που ανακάλυψε το Μακεδονικό έθνος. Δεν είναι δικός μας σύμμαχος. Είναι της ΝΔ σύμμαχος. Ποτέ εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα έχουμε καμιά συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας»

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. Εμείς δεν θα παραδώσουμε αμαχητί τον όρο της Μακεδονίας που για εμάς αποτελεί αξία μη διαπραγματεύσιμη».

Για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Για να σταματήσουν να στενοχωριούνται οι εφημερίδες και να μιλούν για φωτιές, πολέμους, αίματα και μαχαίρια, η συμφωνία που έχουμε με τον πρωθυπουργό, ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν συζητούμε, ισχύει απόλυτα όπως την συμφωνήσαμε δημόσια. Τελείωσε η συζήτηση. Θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η συμφωνία. Γιατί έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της».

Πηγή: reader.gr