«Συντροφικά» μαχαιρώματα Καμμένου-Κοτζιά για τα μυστικά κονδύλια

Gazzetta team
«Συντροφικά» μαχαιρώματα Καμμένου-Κοτζιά για τα μυστικά κονδύλια
Βαριές και πολλαπλές είναι οι αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύονται εκατέρωθεν από το περιβάλλον Καμμένου και Κοτζιά μετά την παραίτηση του δεύτερου.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, παρότι επισήμως επιβλήθηκε «σιωπητήριο» στα στελέχη τους, ακούγεται έντονα ότι ο κ. Κοτζιάς ασκούσε «μυστική διπλωματία εις βάρος του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας και υπέσκαπτε τον ρόλο και το έργο του Πάνου Καμμένου, γεγονότα που τελούσαν εν γνώσει του κ. Τσίπρα».

Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Κοτζιάς άφησε να εννοηθεί πως δεν θα... σταματήσει εδώ. Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αφήνοντας αιχμές και κατά του πρωθυπουργού, αλλά και άλλων πρώην, πλέον, συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε πως «είναι καλό να θυμούνται τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος».

Μέσω διαρροών, λίγο πριν από την (επίσημη) ανακοίνωση της παραίτησής του, ο παραιτηθείς υπουργός είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να «σκαλίσει» την υπόθεση των μυστικών κονδυλίων όλων των υπουργείων. Απαντώντας έτσι ουσιαστικά στον κ. Καμμένο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκε γι’ αυτό το λόγο στον κ. Κοτζιά στη θυελλώδη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τούτο αποτέλεσε μία από τις βασικές αφορμές της μεγάλης σύγκρουσης με τον υπουργό Άμυνας. Οι κατηγορίες για αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση ήρθαν εκατέρωθεν και ακούστηκαν βαριές κουβέντες για τον... Σόρος, τη χρηματοδότηση της πολιτικής κίνησης του κ. Κοτζιά («Πράττω»), τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας, ενώ στελέχη των ΑΝΕΛ υπονοούσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη κι ότι ο κ. Κοτζιάς ήταν πίσω από δημοσιεύματα για τα κονδύλια του προσφυγικού προκειμένου να πλήξει τον κ. Καμμένο!

Από το Μαξίμου, πάντως, κατεβάζουν τους τόνους και αρνούνται ότι η υπόθεση της παραίτησης Κοτζιά είχε οποιαδήποτε σχέση με τα μυστικά κονδύλια. Είτε του ΥΠΕΞ είτε άλλων υπουργείων. Το περιβάλλον του παραιτηθέντος υπουργού επιμένει πάντως να αναδεικνύει την πρότασή του για νέο νόμο, έλεγχο και διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων.

Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό...


Πηγή: reader.gr