Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με 8,8%

Gazzetta team
Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με 8,8%
Με ποσοστό 8,8 % προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων και σε αυτήν αξιολογήθηκαν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι: Πρώτη η ΝΔ με 30,9%,στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1 % και στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%. Στην τέταρτη θέση η Χρυσή Αυγή 6% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6% και οι ΑΝΕΛ με1,5%. Στη δημοσκόπηση εντοπίζεται και η Ελληνική Λύση με 1,3%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%, το Ποτάμι με 1 %, Άλλο κόμμα με 3,1 %.

Το «Δεν αποφάσισα, δεν απαντώ» συγκεντρώνει ποσοστό 14,4% και το Λευκό – Άκυρο- Αποχή 3,6%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται με 48,8% στην παράσταση νίκης. Συγκεκριμένα, το 65,2 % των ερωτωμένων πιστεύει ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι του 16,4% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα «μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας», το 35,8% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 26% που απαντά ο Αλέξης Τσίπρας.

Υψηλό είναι όμως και το ποσοστό της απάντησης «κανένας», που είναι 33,7%.

Οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σε ποσοστό 44,5% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 21,8%.

Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, ενώ το ποσοστό όσων την αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) ανέρχεται στο 30,3%.

Σε ποσοστό 38,7% οι πολίτες έκριναν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι περισσότερο πειστικός στις προτάσεις του (μάλλον ή σίγουρα), έναντι 22,9% που πιστεύει το ίδιο (μάλλον ή σίγουρα) για τον κ. Τσίπρα.

Πηγή: reader.gr

H δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ research