Ζάεφ: Υπέγραψα την συμφωνία των Πρεσπών με πόνο στο στήθος

Gazzetta team
Ζάεφ: Υπέγραψα την συμφωνία των Πρεσπών με πόνο στο στήθος
Η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών έμοιαζε με «πόνο στο στήθος» για τον Ζόραν Ζάεφ.
Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως η υπογραφή της συμφωνίας με την Ελλάδα έμοιαζε με «πόνο στο στήθος», ωστόσο υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή αποτελούσε μονόδρομο για ένα καλύτερο μέλλον.

«Έκανα τον συμβιβασμό γιατί ήταν ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός», ανέφερε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ, και πρόσθεσε πως η συμφωνία είναι διαθέσιμη προς όποιον επιθυμεί να τη διαβάσει.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, απηύθυνε επίσης έκκληση για αποδοχή του δημοψηφίσματος σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Παράλληλα επεσήμανε πως με το δημοψήφισμα ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

«27 χρόνια να σέρνουμε τα πόδια μας και να κυλιόμαστε στις λάσπες, είναι αρκετά» δήλωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για ευκαιρία προς μια καλύτερη ζωή για όλους του πολίτες της χώρας του.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, δήλωσε στον Guardian:«Στο παρελθόν θυσιάσαμε την πραγματικότητά μας για τη μυθολογία. Τώρα θυσιάζουμε τη μυθολογία για την πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία».


Πηγή: insider.gr