Η υπουργοποίηση Παπακώστα επανέφερε στους 153 τους κυβερνητικούς βουλευτές

Gazzetta team
Η υπουργοποίηση Παπακώστα επανέφερε στους 153 τους κυβερνητικούς βουλευτές
Η διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, άφησε την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, με μόλις 152 βουλευτές.

Ο πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είχε υπερψηφίσει τον Ιούνιο την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βλέποντας έτσι την έξοδο από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Το κενό του όμως, φαίνεται πως θα καλύψει η Κατερίνα Παπακώστα που ακολουθεί την ακριβώς αντίθετη πορεία. Μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με την προσχώρησή της σε κάποια κοινοβουλευτική ομάδα, όμως τα πράγματα μοιάζουν να έχουν πάρει το δρόμο της.

Η Κατερίνα Παπακώστα από τον Οκτώβριο του 2017, όταν και διαγράφηκε από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, παρέμενε ανεξάρτητη βουλευτής, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει μαζί με τους Ευάγγελο Αντώναρο και Νίκο Καραχάλιο τη «Νέα Ελληνική Ορμή».

Με την υπουργοποίησή της, η κυβέρνηση αποκτά μια ακόμα βουλευτή, αυξάνοντας την πλειοψηφία στους 153. Η Κατερίνα Παπακώστα, καιρό τώρα άλλωστε, στηρίζει τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και στην προ διμήνου πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Αλέξη Τσίπρα, απουσίαζε χωρίς δικαιολογία από την Ολομέλεια.

Η ένταξή της στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πιθανότατα δεν θα γίνει μέσω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσω των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, με τον οποίο έχει συνυπάρξει σε κυβερνητικό σχήμα της ΝΔ, ενώ ήταν και ο άνθρωπος με τον οποίο συναντήθηκε πριν το όνομά της ανακοινωθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Πηγή: reader.gr