Παραιτήθηκε ο Τόσκας, στον Σκουρλέτη οι αρμοδιότητές του (pics)

Gazzetta team
Παραιτήθηκε ο Τόσκας, στον Σκουρλέτη οι αρμοδιότητές του (pics)
Αλλαγές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα. Οι αρμοδιότητές του απερχόμενου Υπουργού, που... πληρώνει το μάρμαρο των χειρισμών στις φονικές πυρκαγιές της Αν. Αττικής, περιέρχονται στον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη. Θυμίζουμε ότι ο κ. Τόσκας, από την περασμένη εβδομάδα, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική είχε κάνει γνωστή την υποβολή της παραίτησής του, η οποία σε πρώτη φάση δεν είχε γίνει αποδεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα.